Lokale ouderenpartijen tegen 50PLUS: ‘Versnipper ons niet’

Raadsleden Amsterdam en Den Haag: ‘Het ouderenbelang is bij ons in goede handen’ 
 
Het ziet ernaar uit dat 50PLUS bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 gaat meedoen in Amsterdam en Den Haag. Maar is dat een goed idee? Nee zeggen de 50PLUS- én raadsleden Wil van Soest (Partij van de Ouderen Amsterdam) en Lex Kraft van Ermel (Ouderen Partij Den Haag):
“Wij hebben in beide gemeenteraden bewezen dat het ouderenbelang bij ons in goede handen is. Bovendien weten wij als lokalo’s als geen ander de weg in onze steden”, aldus Van Soest en Kraft van Ermel die 50PLUS oproepen weg te blijven uit Amsterdam en Den Haag.
Volgens 50PLUS-statuten niet concurreren met lokale ouderenpartijen
Bovendien stellen de raadsleden uit Amsterdam en Den Haag dat 50PLUs in haar eigen statuten heeft staan om niet te concurreren met lokale ouderenpartijen.
Kraft van Ermel: “We hebben helemaal niets aan versnippering op het gebied van ouderenbeleid. Met onze samenwerkingspartner Groep de Mos, kunnen we dé grootste partij van Den Haag worden, daarbij past eendracht. Ik nodig 50PLUS dan ook van harte uit om mee te denken met onze ouderenpagina.
“In Amsterdam deden in 2014 maar liefst drie ouderenpartijen mee. Zo’n situatie moeten we nu proberen te voorkomen, zodat we eén gebalde vuist kunnen maken tegen de gevestigde orde”. aldus Van Soest, die nog kandidaat-raadsleden zoekt.
ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Loading...