Partij van de Ouderen: ‘Sporten voor ouderen belangrijk; 100% zekerheid alternatief Caland Fit en subsidie voor Nationale Stoel Yoga Dag’!

Fractievoorzitter Wil van Soest: ‘Belofte maakt schuld; voorkom drempels sportdeelname ouderen’

Ondanks het feit dat er een aangenomen initiatiefvoorstel van de Partij van de Ouderen ligt dat ouderen zoveel mogelijk in beweging moet houden en er in het recente verleden in de Commissies Financiën en Sport toezeggingen zijn gedaan om na de sluiting van sportcentrum Caland Fit met een alternatief te komen voor de oudere leden die bij Caland Fit sporten, gaat op 26 augustus de deur van Caland Fit dicht, zonder dat er voor de kwetsbare groep ouderen uit Amsterdam Osdorp 100% zekerheid is op een alternatieve sportlocatie.

“Het is ontzettend belangrijk om ouderen in beweging te houden. Door het sluiten van Caland Fit komen sportende ouderen uit Osdorp letterlijk met hun sportwens op straat te staan. Het kan niet zo zijn dat er voor hen in de directe omgeving geen betaalbaar alternatief is, waarbij de voor sommige sportende ouderen de noodzakelijke begeleiding aanwezig is”, aldus Partij van de Ouderen fractievoorzitter Wil van Soest, die zich bij het stadsbestuur hard maakt voor een snelle realisatie van een betaalbare alternatieve sportlocatie.

Nationale Stoel Yoga Dag

Er zijn veel manieren om aan je conditie te werken, stoelyoga is laagdrempelig en heeft tegelijk een positief effect op lichaam en geest. Yoga maakt spieren en gewrichten soepeler, bevordert de motoriek en de concentratie, en neemt spanningen weg. Maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om yoga op de mat te beoefenen. Voor die mensen is stoelyoga ideaal: gewoon yoga op een stoel. Het is door iedereen te beoefenen, overal en altijd. En al zijn de bewegingen maar klein, de positieve effecten zijn groot. Dat is de kracht van stoelyoga.

‘Op 8 oktober is het Nationale Stoel Yoga Dag en Amsterdam doet voor het eerst mee. Gek genoeg heeft de gemeente Amsterdam een subsidieaanvraag van de organisatie om deze dag en het stoel yoga in het algemeen bekend te maken onder Amsterdamse ouderen. En daar snappen wij als Partij van de Ouderen he-le-maal niets van. Sportende ouderen moeten we juist promoten!”, aldus Partij van de Ouderen fractievoorzitter Wil van Soest, die bij het stadsbestuur voor financiële steun zal pleiten.

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Gelabeld als:
Loading...