Partij van de Ouderen wil Ben Oude Nijhuis in Amsterdam

Fractievoorzitter Wil van Soest: “Onze stad moet weer voorbeeldig omgaan met ouderen”

Als het aan de Partij van de Ouderen ligt krijgt Amsterdam een Ben Oude NijHuis, een kleinschalige woonvorm voor ouderen met dementie. Omroep MAX-baas Jan Slagter bouwt op dit moment zo’n huis in Rotterdam Overschie. Wil van Soest, fractievoorzitter van de Partij van de Ouderen, vindt dat dat voorbeeld gevolgd moet worden.

“Teveel Amsterdamse (licht)dementerenden wonen nog zelfstandig; aan hun zorgvraag zou veel beter kunnen worden voldaan als zij in een woonvorm, aangevuld met studenten, kunnen wonen”, aldus Van Soest, die bij de Voorjaarsnota zal pleiten voor een Amsterdams Ben Oude NijHuis, vernoemd naar de man die in 2015 aan tafel bij Jeroen Pauw staatssecretaris Van Rijn (PvdA) de oren waste over de slechte zorg in het verpleeghuis van zijn vrouw én overigens ook van de moeder van Van Rijn zelf.

Van Soest: “De laatste jaren gaan er alleen maar verpleeghuizen dicht en komen hulpbehoevende ouderen er alleen voor te staan. Onze partij wil daar een kentering in brengen door in leegstaande Amsterdamse (kantoor)panden gecombineerde woonvormen te maken voor (licht)dementerenden en studenten. Het idee daarbij is dat die studenten 7,5 uur per week dingen doen met en voor de ouderen; boodschapjes, een kop koffie drinken. In ruil daarvoor wonen ze zelf dan heel voordelig”.

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Gelabeld als:
Loading...