Partij van de Ouderen wil vraaggestuurd OV voor kwetsbare groepen

Fractievoorzitter Wil van Soest: “Ouderen en mensen met een beperking mogen niet worden vergeten in de stormachtige ontwikkeling van Amsterdam”

De Partij van de Ouderen is druk met het schrijven van haar programma voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Daarbij wordt een voor iedereen goed toegankelijk openbaar vervoer één van de speerpunten.

Partij van de Ouderen fractievoorzitter Wil van Soest: “Ouderen en mensen met een beperking zijn voor hun mobiliteit vaak aangewezen op het OV. Zeker nu ouderen vaak langer zelfstandig (moeten) blijven wonen. Deze kwetsbare groepen hebben soms andere mobiliteitsvragen en- wensen. Zo kan overstappen voor bepaalde groepen een drempel zijn of is het te ver lopen naar één van de OV-haltes. De Partij van de Ouderen vindt dat de toegang tot het OV ook voor kwetsbare groepen moet worden gewaarborgd. Daarom roept de partij de gemeente op om met de vervoersbedrijf GVB middels vraaggestuurd OV een actievere rol te gaan spelen in het vervoer voor specifieke doelgroepen, zoals 75+’-ers”.

Vraaggestuurd OV is een nieuwe vorm van openbaar vervoer, waarbij het OV meer afgestemd wordt op de behoefte van de passagiers.
Van Soest: “Een goed bereikbaar OV kan mensen, waaronder veel ouderen, uit een dreigend isolement houden”.

De PvdO dient binnenkort een motie in om vraaggestuurd OV voor kwetsbare groepen in overleg met het GVB te realiseren.

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Loading...