Partij van de Ouderen wil verbod op lachgas in de openbare ruimte

Raadslid Wil van Soest: ‘Bescherm jongeren tégen partydrug en stop overlast grijze zee van lege patronen’!

Steeds meer bereiken ons klachten over overlast door het gebruik van lachgas. Behalve in de medische wereld wordt lachgas ook gebruikt in de industrie. Daarom is door Europese regelgeving lachgas in de vorm van slagroompatronen vrij verkrijgbaar. Partij van de Ouderen fractievoorzitter raadslid Wil van Soest: “Wat mensen zich niet realiseren is dat ongecontroleerd en veelvuldig gebruik lachgas schadelijk is voor de gezondheid. Zo zal door zuurstoftekort verschijnselen kunnen optreden als duizeligheid, hoofdpijn, verwardheid, misselijkheid, gevoelloosheid en flauwvallen. Het is bizar dat kinderen de partydrugs gewoon bij de winkels kunnen kopen om het vervolgens op straat naar blieven kunnen gebruiken. Wij moeten onze kinderen beschermen tegen drugs. Bovendien worden hele wijken vervuild met de lege ampullen”.

De Partij van de Ouderen wil dan ook dat het recreatieve gebruik van lachgas in de openbare ruimte wordt verboden in de Algemene Plaatselijke Verordening van Amsterdam.

“Door het gebruik van lachgas in de openbare ruimte via de APV te verbieden geef je de politie ook een middel om strikter te handhaven.Daarnaast moet het gemeentebestuur een uitgebreide voorlichtingscampagne starten die wijst op de gevaren van lachgas als partydrug”, aldus Van Soest die vragen stelt aan het stadsbestuur en daarbij ook pleit voor het verhogen van de verkoopleeftijd van lachgas.

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Gelabeld als:
Loading...