Partij van de Ouderen woest: ‘Gemeente Amsterdam weigert hulp aan 91-jarige vrouw’

Fractievoorzitter Wil van Soest: ‘Zo ga je niet met bejaarden om’!

De gemeente Amsterdam heeft zich de woede op de hals gehaald van de Partij van de Ouderen. De lokale ouderenpartij heeft van een 91-jarige vrouw begrepen dat de gemeente weigert om het hoogteverschil bij de toegangsdeur van haar woning weg te nemen, waardoor de hoogbejaarde vrouw haar rollator elke keer zelf over de drempel heen moet tillen, iets dat gezien haar leeftijd steeds moeilijker wordt.

“De gemeente stelt doodleuk vast dat mevrouw eerst haar boodschappen vanuit haar rollator in een tas moet doen, deze afzonderlijk naar de woning moet tillen en dan haar lege rollator over de drempel moet tillen. In wat voor stad leven wij als wij voor een hoogbejaarde vrouw geen gelijkvloerse deuropening kunnen maken?” briest een woedende Wil van Soest, die wil dat de gemeente Amsterdam als de wiedeweerga alsnog zorgt voor de broodnodige aanpassingen in de woning van deze 91-jarige mevrouw.

Ouderen vaker de klos!
Het individuele geval van de 91-jarige mevrouw uit Osdorp staat niet op zichzelf. Afgelopen weekend kwam uit onderzoek naar voren dat ruim de helft van de zelfstandige wonende ouderen geen passende hulp krijgt van de gemeente als zij zorg nodig hebben. Ook uit de Jaarbeschouwing van de Ombusman komen trieste resultaten naar voren. Daar staat letterlijk: ‘Het lukt de overheid niet een oplossing te bieden. De burger krijgt herhaaldelijk nee op het rekest en voelt zich niet gehoord’.

Van Soest: “Te triest voor woorden dat er zo met onze ouderen wordt omgegaan”!

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Loading...