Partij van de Ouderen wil start grote wielerronde naar Amsterdam halen

Wil van Soest: ‘Gigantische publiekstrekker’

Aan vooravond van het winnen van de Giro d’Italia door Tom Dumoulin doet de Partij van de Ouderen een poging om de start van een grote wielerronde naar Amsterdam te halen.

Partij van de Ouderen fractievoorzitter Wil van Soest: “De start van de Tour de France, de Giro d’Italia of de Ronde van Spanje zou een enorme (economische) impuls zijn voor Amsterdam. In 2015 trok de Tourstart in Utrecht zo’n één miljoen bezoekers. Alle hotels zaten een week lang vol. Rotterdam kan terugkijken op een gigantisch toursucces in 2010, toen het ook de start mocht verzorgen en wereldwijd in de belangstelling stond”.

De Partij van de Ouderen zal tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota een motie indienen die het College opdraagt het traject voor het binnenhalen van de start van een groot wielertoernooi te starten.

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Gelabeld als:
Loading...