Partij van de Ouderen stelt raadsvragen over verwijderen bloemenkransen op de Dam

Fractievoorzitter Wil van Soest: ‘Nooit buigen voor vandalisme; zeker niet bij Dodenherdenking’!

De Partij van de Ouderen in de Amsterdamse gemeenteraad is woedend over het feit dat de bloemenkransen op de Dam al 3 uur na de Nationale Dodenherdenking zijn verwijderd. Dit uit angst voor vandalisme.

“We zijn helemaal van Lotje getikt dat we zoiets laten gebeuren”, briest Wil van Soest, fractievoorzitter van de lokale partij. “Vandalen die het lef hebben om kransen te vernielen moet je keihard aanpakken, maar we mogen nooit buigen voor respectloos tuig”.

Da Partij van de Ouderen vindt dat er in de nachtelijke uren desnoods (camera)bewaking ingezet moet worden.
Van Soest: “Dat kunnen politieagenten zijn, militairen of een soort van burgerwacht. Alles is prima, zolang de bloemenkransen maar blijven liggen, want mijn fractie vindt het weghalen ervan volstrekt onaanvaardbaar. Hen die vielen voor onze vrijheid verdienen namelijk alle eer. Daar past het heimelijk weghalen van bloemenkransen niet bij”.

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Loading...