Partij van de Ouderen wil meer erkenning voor Truus Wijsmuller: ‘Zij redde duizenden Joodse kinderen het leven’!

Partij van de Ouderen wil meer erkenning voor Truus Wijsmuller: ‘Zij redde duizenden Joodse kinderen het leven’!

Wil van Soest wil borstbeeld bij voormalig Burgerweeshuis Amsterdam

Haar heldendaden lijken in de vergetelheid te geraken, maar Truus Wijsmuller redde het leven van duizenden Joodse kinderen. Zo regelde zij vlak voor de oorlog een afspraak met nazi-kopstuk Adolf Eichmann. Met deze dappere actie ontsnapten vele kinderen aan de verschrikkingen van de Holocaust.

Partij van de Ouderen fractievoorzitter Wil van Soest: ‘Met haar daden hoort Truus Wijsmuller thuis in het rijtje van Oskar Schindler en Raoul Wallenberg, die eveneens duizenden Joden het leven hebben gered. Op dit moment staat er een borstbeeld van haar in een woonwijk in Amsterdam-Zuid, maar Truus verdient meer eerbetoon. Dit door een blijvende herinnering in het voormalig Burgerweeshuis te Amsterdam. De plaats vanwaar Truus op 14 mei 1940 nog 74 kinderen uit de handen van de Duitse bezetter wist te redden”.

Daarnaast zoekt documentairemaakster Pamela Sturhoofd nog donaties om haar documentaire over Truus Wijsmuller af te maken.
“Wellicht kan de gemeente daarbij helpen”, zo stelt Van Soest.

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Loading...