Groep de Mos en Partij van de Ouderen: ‘Maak van 5 mei weer vrije dag

Groep de Mos en Partij van de Ouderen: ‘Maak van 5 mei weer vrije dag’!

‘Vrijheid moet je vieren’!

Als het aan de lokale partijen in Den Haag en Amsterdam ligt, wordt 5 mei, Bevrijdingsdag, weer een jaarlijkse vrije dag.

“Het is natuurlijk van de zotte dat die jaarlijkse vrije dag op Bevrijdingsdag ooit is geschrapt. Vrijheid is geen vanzelfsprekendheid en daarom moeten we dat jaarlijks vieren”, stellen Wil van Soest (Partij van de Ouderen Amsterdam) en RIchard de Mos (Groep de Mos Den Haag).

In Nederland zijn er twee officiële nationale feestdagen: Koningsdag (27 april) en Bevrijdingsdag (5 mei). Bij de meeste bedrijven geldt Koningsdag als een vrije dag, waarbij de medewerkers worden doorbetaald. Voor 5 mei ligt dat iets anders. De overheid heeft 5 mei weliswaar aangewezen als nationale feestdag, maar heeft het daarbij aan de cao-partijen overgelaten of een werknemer betaald vrij heeft op die dag. In de meeste cao’s is afgesproken dat 5 mei alleen geldt als een betaalde vrije dag in lustrumjaren. Dat was in 2015 het geval en zal pas weer in 2020 zo zijn.

Van Soest en De Mos: “Van dit onderscheid moeten we af. Daarom roepen wij onze stadsbesturen op om er bij het Rijk op aan te dringen dat 5 mei een doorbetaalde vrije dag wordt, zodat iedereen op Bevrijdingsdag stil kan staan bij onze vrijheid.”

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Loading...