Partij van de Ouderen wil meer inzet gemeente bij illegaal dumpen afval

Wil van Soest pleit voor hogere boetes en inzet mobiele camera’s

Net als VARABNN presentator Jelte Sondij baalt de Partij van de Ouderen van de grote hoeveelheid afval dat illegaal wordt gedumpt in Amsterdam.

“De viespeuken die onze stad met hun illegaal gedumpte afval vervuilen, moet je pakken op de plek waar je ze het meeste raakt”, aldus Partij van de Ouderen fractievoorzitter Wil van Soest, die daarom pleit om de boetes voor het dumpen van illegaal afval te verdubbelen zowel bij de eerste aanhouding als bij recidive. Van Soest: “Om vervuilers sneller in het snotje te krijgen, pleit mijn fractie ook voor de inzet van mobiele camera’s bij zwerfafval hotspots. We moeten laten zien dat het ons menens is als het gaat om een schoon Amsterdam”.

Gemeld afval moet binnen 24 uur weg zijn
Ook wil de Partij van de Ouderen dat zwerfafval en illegale bijplaatsingen – na melding – binnen 24 uur wordt opgeruimd door de gemeente.
Van Soest: “De gemeente moet meer promoten dat het melden van afval zin heeft en dat het afval dan ook binnen 24 uur wordt weggehaald”.

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Gelabeld als:
Loading...