Partij van de Ouderen: ‘Stop de Canta-dief! Van der Burg moet ouderen helpen, in plaats van laten vallen’!

Partij van de Ouderen: ‘Stop de Canta-dief! Van der Burg moet ouderen helpen, in plaats van laten vallen’!

Wil van Soest: ‘Canta’s zijn nodig om sociaal isolement te voorkomen’!

Met zijn quote ‘het gaat er om wat nodig is, niet wat prettig is’, laat zorgwethouder Eric van der Burg zien geen enkel begrip te hebben voor de situatie waarin ouderen met een ernstig verminderde mobiliteit zich bevinden.

“Voor deze groep ouderen zijn Canta’s cruciaal. Ze doen er hun boodschappen mee en brengen een bezoekje aan vrienden. In plaats van te knokken dat ouderen hun Canta kunnen houden, gedraagt hij zich als een dief door 80 brommobiels bij kwetsbare mensen weg te halen”, aldus Partij van de Ouderen fractievoorzitter Wil van Soest.

Geld desnoods bij partijgenoot Rutte halen
De Partij van de Ouderen stelt voor dat VVD-wethouder Van der Burg het geld voor de Canta-voorziening gaat ophalen in Den Haag, bij partgenoot Mark Rutte.
Van Soest: “Als het een ordinaire centenkwestie is, kan Van der Burg wellicht wat geld lospeuteren bij VVD-partijgenoot Mark Rutte, die enige weken geleden tijdens de verkiezingscampagne nog beloofde om 2 miljard euro te reserveren voor de zorg. Kunnen we meteen zien wat een VVD-belofte waard is”.

De Partij van de Ouderen wil ook opheldering over het niveau van de herkeuring en de kwaliteit van het aanvullend openbaar vervoer in Amsterdam.
“Wij krijgen vaak meldingen dat mensen tevergeefs wachten op een taxibus die niet komt opdagen, terwijl ouderen met Canta’s juist mobiel blijven”, aldus Van Soest.

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Gelabeld als:
Loading...