Partij van de Ouderen nu helemaal tevreden met erfpachtvoorstel

Wil van Soest: ‘Het ging ons om erom om wonen voor particuliere huizenbezitters betaalbaar te houden’

Een hoop commotie enige weken geleden; zou de Partij van de Ouderen woningeigenaren laten vallen in hun strijd tegen een torenhoge efpachtcanon? Het antwoord laat zich nu gelden in een klip en klare motie die samen met het CDA en de Partij voor de Dieren is opgesteld: Nee, natuurlijk niet!

“In het eerste voorstel zouden ook bedrijven worden bevoordeeld in het naar beneden brengen van de erfpacht. Iets waarvoor heel Amsterdam mag betalen”, licht PvdO-fractievoorzitter Wil van Soest haar optreden van enige weken geleden toe. “Ons ging het vanaf dag één om particuliere huizenbezitters bij wie de duimschroeven worden aangedraaid, met erfpachtvluchtelingen tot gevolg. Juist voor die groep, onder wie veel ouderen, dienen we samen met het CDA en de PvdD een voorstel in dat de erfpachtcanon voor woningeigenaren vaststelt op een ondergrens van 1,94 procent”.

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Gelabeld als:
Loading...