Partij van de Ouderen: ‘Stadsbestuur geeft niet thuis bij realiseren huisvesting ouderen’

Fractievoorzitter Wil van Soest wil gemeentelijk beleid ouderenhuisvesting

De Partij van de Ouderen in de Amsterdamse gemeenteraad is teleurgesteld over de weigerachtige houding van het stadsbestuur inzake het realiseren van voldoende ouderenwoningen. Zeker in het stadsdeel centrum is de nood hoog!

“Bizar”, zo stelt Partij van de Ouderen fractievoorzitter Wil van Soest. “Wij pleiten al jaren om het tekort aan seniorenwoningen, zeker in het centrum, te ledigen. Maar keer op keer kregen wij nul op het rekest”.

Ouderen worden het centrum uitgejaagd
Eerder noemde Egbert de Vries, directeur van corporatiekoepel AFWC, het verzuimen van de gemeente Amsterdam om voldoende seniorenwoningen te bouwen een strategische fout. Nu stelt ook de Werkgroep Ouderenhuisvesting Centrum dat er geen geschikte woningen voor ouderen vrijkomen in het centrum.

Van Soest: “Ouderen worden gewoon het centrum uitgejaagd. Bij het debat deze week in de gemeenteraad zal ik pleiten voor de bouw van nieuwe seniorenwoningen, het ombouwen van bestaande panden tot seniorenwoningen en het ombouwen van gemeentelijk vastgoed tot seniorenwoningen. Het stadsbestuur moet er eens aan geloven dat wij ouderen bestaan én dat wij ook willen wonen”.

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Gelabeld als:
Loading...