Lokale partijen Amsterdam en Den Haag richting formatietafel: ‘Schaf verhuurdersheffing af’

Groep de Mos en Partij van de Ouderen ernstig bezorgd om woonlasten huurders

Er ontstaan steeds vaker langdurige geldproblemen voor huurders. Dat komt omdat het inkomen voor huurders in de sociale sector achteruit gaat en omdat de woonlasten maar blijven stijgen. Het vinden van een baan blijft lastig. Tegelijkertijd worden de huren verhoogd, wordt er bezuinigd op de huursubsidie en worden er minder socialehuurwoningen gebouwd.

De Haagse lokale politieke partij Groep de Mos en de Amsterdamse Partij van de Ouderen maken zich ernstig zorgen en roepen hun stadsbesturen én het toekomstige kabinet op om nú in te grijpen. Groep de Mos raadslid Arjen Dubbelaar: “Ik ben geschrokken van de cijfers van het Planbureau voor de Leefomgeving. De situatie van veel huurders is schrijnend. En intussen zitten we met de gebakken peren in onze stad, vanwege de belachelijke verhuurdersheffing die VVD en PvdA onder Rutte II hebben opgelegd aan woningcorporaties.”

Maar er is hoop, denkt Partij van Ouderen raadslid Wil van Soest. “Als je kijkt naar wie er nu aan de onderhandelingstafel zitten voor een nieuw kabinet, dan kan het weleens afgelopen zijn met de verhuurdersheffing in de huidige vorm. Zowel CDA als D66 willen de heffing verlagen. Volgens de Woonbond kunnen de huren met tien procent omlaag als de heffing wordt afgeschaft. En dan wordt er ook weer volop gebouwd. Waarom nog langer wachten? Ik zeg: doen!”

Groep de Mos en de Partij van de Ouderen vinden dat een verlaging of het compleet afschaffen van de verhuurdersheffing een belangrijk onderwerp zou moeten zijn aan de onderhandelingstafel voor het nieuwe kabinet: “Daarom roepen wij de stadsbesturen van Amsterdam en Den Haag op om dit onderwerp zo spoedig als mogelijk onder de aandacht te brengen van alle betrokkenen bij de kabinetsformatie. In onze beide steden hebben we dringend méér betaalbare sociale huurwoningen nodig”, aldus Van Soest en Dubbelaar

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Gelabeld als:
Loading...