Partij van de Ouderen wil gratis openbare fietspompen

Fractievoorzitter Wil van Soest wil stad fietsvriendelijker maken

Als het aan de Partij van de Ouderen ligt wordt Amsterdam op korte termijn fietsvriendelijker door langs drukke fietsroutes gratis openbare fietspompen te plaatsen.

Fractievoorzitter Wil van Soest: ‘Amsterdam is dé fietsstad bij uitstek en niets is zo vervelend dan nét te weinig lucht in de bandjes. Daarom moeten we langs drukke fietsroutes in de stad gratis openbare fietspompen plaatsen. We hopen zo dat steeds meer mensen de fiets pakken en de auto – in onze al veel te drukke stad – laten staan’.

Dat het kan bewijst de gemeente Rotterdam, waar men onlangs is overgegaan tot het plaatsen van veertien fietspompzuilen langs drukke routes.

Ondergetekende heeft de eer, om namens de fractie van de Partij van de Ouderen, op grond van Artikel 45 van het Reglement van Orde van deRaad van Amsterdam, de volgende schriftelijke vragen te stellen:

1) Bent u bekend met het bericht ‘Rotterdam plaatst gratis openbare fietspompen langs drukke routes’ (1) ?

2) Deelt u de mening dat gratis openbare fietspompen een extra service zijn naar de fietser, die zo wellicht eerder geneigd is om de auto – in onze al zo drukke stad – te laten staan? Zo ja, heeft u de bereidheid om langs drukke Amsterdamse fietsroutes ook een proef te beginnen met een aantal fietspompzuilen? Graag een gedetailleerd antwoord hoe u e.e.a. handen en voeten gaat geven.

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Gelabeld als:
Loading...