Partij van de Ouderen wil lief- en leed- straten tegen eenzaamheid

Wil van Soest: ‘Buren motiveren om naar elkaar om te kijken’

Uit recente cijfers blijkt dat elf procent van de Amsterdammers, inmiddels 85.000 mensen, ernstig eenzaam is. Daarom wil de gemeente Amsterdam komen met een Plan van Aanpak om dit probleem te bestrijden. Onlangs werd bekend dat het stadsbestuur één miljoen euro uittrekt voor de bestrijding van eenzaamheid.

Partij van de Ouderen fractievoorzitter Wil van Soest: “Wij denken graag mee met het stadsbestuur en stellen voor om zogeheten lief-en-leed-straten in Amsterdam te introduceren. In deze straten proberen bewoners – op vrijwillige basis – het onderlinge contact in de straat te verbeteren. Doordat buren elkaar helpen, bijvoorbeeld door elkaar te bezoeken of voor elkaar te koken, wordt de onderlinge betrokkenheid vergroot en kunnen mensen langer thuis blijven wonen”.

In Rotterdam zijn de lief-en-leed-straten – inmiddels meer dan zeshonderd – een groot succes.
“Nu de gemeente het eenzaamheidsprobleem in Amsterdam verder in kaart aan het brengen is, roepen wij het stadsbestuur op om ons initiatief Kijk naar elkaar om te omarmen en nader uit te werken”, aldus Van Soest, die in haar voorstel ook pleit voor het realiseren van Olga Commandeur bewegingspleintjes. “Wie beweegt, leeft langer en gezonder. De bewegingspleintjes bieden daarnaast ook mogelijkheden voor sociaal contact en daarmee het doorbreken van eenzaamheid”.

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Loading...