Partij van de Ouderen: ‘Uithollen van het OV in Nieuw-West onacceptabel

Duo-raadslid Reenze van Brug: ‘Openbaar vervoer wordt opgeofferd aan de Noord / Zuidlijn’

De Partij van de Ouderen in de Amsterdamse gemeente vindt het onacceptabel dat het openbaar vervoer in de stad steeds verder wordt uitgekleed. De Rekenkamer vroeg zich in haar rapport ‘Openbaar Vervoer’ al af of er wel voldoende rekening wordt gehouden met Amsterdammers die minder mobiel zijn’. Met het schrappen van de populaire lijn 14 krijgt het OV in Amsterdam dé zoveelste klap.

Partij van de Ouderen duo-raadslid Reenze van Brug: ‘Het lijkt wel of het bus- en tramnetwerk in Amsterdam compleet wordt uitgekleed om te voorkomen dat de Noord / Zuidlijn straks te weinig reizigers heeft. Maar dat straks hele delen van de stad minder goed bereikbaar zijn, reizigers onnodig veel moeten overstappen en het openbaar vervoer voor ouderen en mensen die minder mobiel zijn een onneembare vesting wordt, schijnt de Stadsregio geen biet te interesseren’.

De Partij van de Ouderen wil dat het stadsbestuur de regie neemt om haar invloed binnen de Stadsregio te vergroten.
‘56% van de bevolking in de Stadsregio woont in Amsterdam en we hebben daar 37% van de stemgerechtigde zetels. Die invloed moeten wij gebruiken met een keihard NEE tegen het verder uitkleden van het Amsterdamse openbaar vervoer”, aldus Van Brug, die de actie ‘Tram 14 Mot Blijfe’ van harte zal ondersteunen.

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Gelabeld als:
Loading...