Partij van de Ouderen: ‘Áirbnb-problemen alleen te bestrijden met handhaving, handhaving en handhaving

De Partij van de Ouderen zal woensdag bij het debat Airbnb pleiten voor meer handhaving op de overlast die toeristen veroorzaken.

Partij van de Ouderen fractievoorzitter Wil van Soest: “Wethouder Ivens kan vinden dat de Airbnb-deal ‘een gigantische stap vooruit is’, bewoners van de binnenstad zitten voorlopig nog met de gevolgen van het massatoerisme. Dit stadsbestuur moet eindelijk eens een lik-op-stuk beleid gaan voeren om de een zich misdragende, kotsende en portiek plassende meute aan te pakken”.

Daarom wil de partij illegale hotels direct sluiten, o.a. door te bekijken of gewiekste pandjesbazen kunnen worden onteigend. Ook wil de Partij van de Ouderen dat in de wijken die ernstig onder druk staan, zoals De Wallen en de Haarlemmerbuurt meer boetes worden opgelegd aan toeristen die overlast veroorzaken.
“Deze boetes dienen ter plekke te worden geïncasseerd. Daarmee geven we een signaal af dat men niet moet denken dat in Amsterdam alles maar kan”, aldus Van Soest.

Plan van aanpak bestrijden aan Airbnb-soortgelijke websites
De Partij van de Ouderen hekelt ook het feit dat de deal, maximaal 60 dagen per jaar verhuren en aan niet meer dan vier personen tegelijkertijd, louter en alleen is gesloten met Airbnb.
“Hoe voorkomen we dat mensen die door Airbnb worden geblokt niet naar andere sites gaan om hun woning aan te bieden? Welke stappen gaat wethouder Ivens zetten om afspraken te met Airbnb-soortgelijke websites of hoe gaat hij deze uitsluiten als deze niet samen willen werken met de gemeente Amsterdam”, stelt Van Soest.

Totale bouwstop hotels
Tenslotte wil de Partij van de Ouderen een totale bouwstop op hotels
“De ‘nee-tenzij’ maatregel is boterzacht. We kunnen met Airbnb afspraken een ons wegen, maar als we er gewoon 78 (!) hotels bij bouwen, blijven toeristen komen als bijen op de honing”, aldus Van Soest.

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Gelabeld als:
Loading...