Petitie AOW terug naar 65 jaar al bijna 25.000 keer ondertekend

50PLUS-fractievoorzitter Henk Krol gaat petitie in ontvangst nemen

De petitie ‘Breng de pensioenleeftijd AOW weer terug naar 65 jaar’ loopt storm en is al bijna door 25.000 mensen ondertekend. Dit tot tevredenheid van de initiatiefnemers, de Partij van de Ouderen Amsterdam en Groep de Mos / Ouderen Partij Den Haag.
“Fantastisch dat onze petitie, door jong en oud, zo massaal wordt ondertekend”, aldus Wil van Soest (Partij van de Ouderen) en Richard de Mos (Groep de Mos), die stellen dat veel ouderen zich sinds het verhogen van de AOW-leeftijd, tevergeefs, helemaal suf solliciteren. “Stop deze lijdensweg van zinloos solliciteren”.
Steun Statenfracties 50plus partij
Inmiddels hebben ook de 50PLUS-Statenfracties uit Noord- en Zuid-Holland hun steun uitgesproken voor de petitie. Sterker; 50PLUS-Statenlid Willem Bakx zal de petitie op 8 december aanbieden aan Tweede-Kamerlid en 50PLUS-fractievoorzitter Henk Krol.
“We hopen tot die tijd nog vele handtekeningen op te halen”, stelt Willem Bakx “Hoe meer handtekeningen, hoe groter het signaal richting het Kabinet dat we het steeds verder uitknijpen van ouderen helemaal zat zijn”.
Saillant detail
Saillant detail is dat de petitie wordt uitgereikt bij een politiek café van de lokale jongerenvereniging Jong de Mos, waarbij Henk Krol te gast is. Thema van de avond ‘Dreigt er een kloof tussen jong en oud?”
“Wij zijn de ouderen van de toekomst. Dan kunnen we beter zorgen dat we het goed geregeld hebben, maar we betwijfelen of het terugbrengen van de AOW-leeftijd naar 65 wel zo goed is voor de economie”, stelt Jong de Mos voorzitter Damiën Zeller, die uitkijkt naar een levendige discussieavond. “Bij Groep de Mos weten we dat ze ook opkomen voor jongeren; laat 50PLUS dat nou ook maar eens uitleggen”.

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Gelabeld als:
Loading...