Partij van de Ouderen wil abri’s bij teruggekeerde buslijn Sloten

De Partij van de Ouderen in de Amsterdamse gemeenteraad is verheugd dat bus 145 per 11 december terugkeert in Sloten; alleen gaat bij de meeste teruggekeerde haltes de abri (bushokje) ontbreken.

Fractievoorzitter Wil van Soest: “Van de dorpsraad Sloten – Oud-Osdorp ontvingen wij het bericht dat bij de meeste teruggekeerde haltes geen abri’s zullen worden geplaatst. Met een sterk vergrijzende stad is dat natuurlijk geen optie. Abri’s brengen beschutting en beschikken over bankjes waar ouderen kunnen zitten. De gemeente moet zorgen dat iedere teruggekeerde halte wordt voorzien van een abri”.

De Partij van de Ouderen krijgt daarbij bijval van de Volkstuin bij de halte Ditlaar en de voorzitter van de turnhal op Sportpark Sloten.
“Nu buslijn 145 eindelijk terugkomt, moeten we zorgen dat we geen drempels opwerpen voor mensen om de bus zoveel mogelijk te gebruiken. Abri’s zorgen ervoor dat mensen bij nat en guur weer toch op pad gaan:, aldus Van Soest, die stelt dat de halte bij Sportpark Sloten echt een abri moet hebben. “Er wordt enorm veel gebruik gemaakt van de sporthal, zo hebben twintig sportverenigingen er hun thuisbasis. Bovendien worden er regelmatig toernooien en andere activiteiten op het park georganiseerd. Het kan toch niet zo zijn dat sporters kou vatten of ziek worden omdat ze bij gebrek aan een abri kletsnat worden bij regenachtig weer?”

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Gelabeld als:
Loading...