Partij van de Ouderen: ‘Bescherm ondernemers tegen anti- Zwarte Pieten activisten

Fractievoorzitter Wil van Soest: ‘Deze overdreven hetze tegen Zwarte Piet moet nu stoppen; zeker ook nu intimidatie en vernieling de kop op steken’

De Partij van de Ouderen in de Amsterdamse gemeenteraad wil dat het stadsbestuur werk maakt van het opsporen van anti-Zwarte Pieten-demonstranten die nu ook hardwerkende ondernemers in de stad lastig vallen. Het is al erg genoeg dat deze stad, waar Zwarte Piet bij de intocht van Sinterklaas compleet is verdwenen, is gezwicht voor een paar activisten die in een kindervriend racisme zien. Maar dat ondernemers nu ten prooi vallen aan intimidatie en vernieling is een absolute ‘no-go’!

Partij van de Ouderen fractievoorzitter Wil van Soest: “Waar burgemeester Van der Laan het massale geluid om Zwarte Piet te behouden liet verstommen, was hij wel gevoelig voor de onzinnige klaagzang van de kleine groep anti-Zwarte Pieten-activisten, die eerst een oer-Hollandse traditie om zeep helpen en zich nu dus ook schuldig maken aan intimidatie en vernieling. Activisten die via sociale media hebben opgeroepen tot geweld moeten worden opgespoord en aangepakt. Ook moet de burgemeester de getroffen ondernemers een hart onder de riem gaan steken”.

De Partij van de Ouderen roept andere partijen op om de hetze tegen mensen die gewoon op de ouderwetse manier het Sinterklaasfeest willen vieren te stoppen.
“Het heeft ons geschokt dat Groen-Links collega Simion Blom afgelopen zaterdag naar Maassluis is afgereisd om te gaan demonstreren op een locatie waar veel kleine kinderen zijn. Zoiets moeten we niet willen”, aldus Van Soest.

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Gelabeld als:
Loading...