Partij van de Ouderen komt met tienpuntenplan tégen drukte in de stad!

Strijd tegen het massa-toerisme: ‘Verhogen toeristenbelasting, beperken grote gidsgroepen, geen cent meer naar city-marketing en geen festivals meer in het centrum’!

De Partij van de Ouderen strijdt al langer tegen de ‘Verdisneysering’ van Amsterdam, de stad die gebukt gaat onder het massa-toerisme. Het kantelpunt tussen prettig en uiterst vervelend is allang bereikt vindt dé lokale partij uit de hoofdstad. ‘De absorptiecapaciteit van de gemeenschap wordt nu overvraagd; de leefbaarheid en sociale cohesie staan onder grote druk. Nu ook burgemeester Van der Laan dat vindt, moet hij in actie komen en de hoofdstad bevrijden van het massa-toerisme’.

Partij van de Ouderen fractievoorzitter Wil van Soest: ‘Bewoners en ondernemers zijn de onophoudelijke stroom aan toeristen helemaal zat. De politie heeft onlangs alarm geslagen over een overvol centrum. Een centrum waar de sociale cohesie lijkt te verdwijnen en waar zich, vanwege de topdrukte, gevaarlijke situaties kunnen gaan voordoen. Zo kan het niet langer en daarom dienen wij bij de begroting een actieplan in tégen de drukte in de stad’.

Het tienpuntenplan omvat de volgende punten:

Verhogen van de toeristenbelasting;
Meer geld naar handhaving, Lik op stuk beleid tégen ‘toerisme hooligans’
Gemeentelijk actieplan tégen online verhuurbedrijven a la Airbnb;
Bouw- en vergunningenstop hotels in de héle stad; spreiding werkt niet
Geen cent meer naar city marketing gericht op het binnenhalen van meer toeristen;
Festivals in het centrum aan banden; terughoudendheid in hele stad;
Openingstijden toeristische trekpleisters verruimen, o.a. musea, verruimen, teneinde een meer gespreid bezoek / vertrek te bewerkstelligen;
Gidsgroepen beperken tot maximaal 10 personen;
Enquête onder bewoners en ondernemers in de stad; welke oplossingen zien zij om het massa-toerisme het hoofd te bieden?
Stop eenzijdige focus op toeristen; oog voor groeiend aantal ‘centrummijders’
“De burgemeester heeft onlangs eindelijk toegegeven dat de drukte in de stad uit de hand is gelopen. Nu moet hij de daad bij het woord voegen door onze moties uit te voeren. Wat Amsterdam nu nodig heeft is een volhardend burgemeester nodig die de strijd aanbindt met het massatoerisme”, aldus Van Soest.

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Gelabeld als:
Loading...