Partij van de Ouderen is respectloos gedrag in openbaar vervoer beu

Partij van de Ouderen is respectloos gedrag in openbaar vervoer beu en wil:
‘OPSTAAN VOOR IEMAND, MISSTAAT NIEMAND CAMPAGNE 2.0!’

Het leek lange tijd zo gewoon en als onderdeel van je opvoeding; in het openbaar vervoer sta je op voor ouderen, zwangere vrouwen en mindervaliden. Maar de ‘Opstaan voor iemand, misstaat niemand gedachte’ lijkt er helaas één uit een ver verleden. Steeds meer mensen in deze individualistische samenleving vinden deze gewoonte helaas niet meer vanzelfsprekend.

“En dat is jammer”, zo stelt Wil van Soest, fractievoorzitter van de Partij van de Ouderen Amsterdam “Want iedereen wordt een keertje ouder en wellicht minder goed ter been. Dan hoop je ook dat je kunt rekenen op die vanzelfsprekende hoffelijkheid van het opstaan voor iemand in het openbaar vervoer. Daarom pleiten wij bij de behandeling van de begroting voor een nieuwe hoffelijkheidscampagne.”

De Partij van de Ouderen zal er bij het stadsbestuur op aandringen om in overleg met de vervoerders in de regio een nieuwe campagne op te zetten waarbij het respect voor elkaar weer centraal staat.
“Iedereen wil liever zitten in de trein, tram, bus of metro, maar er zijn gewoon mensen die dat harder nodig hebben. Dat respect, die vanzelfsprekendheid, moet terug in onze verharde samenleving”, aldus Van Soest, die stelt dat een ‘Opstaan voor iemand, misstaat niemand campagne 2.0’ daartoe kan bijdragen.

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Gelabeld als:
Loading...