Partij van de Ouderen wil spoeddebat politiealarm overvol centrum: ‘Roep invasie van toeristen een halt toe’!

Fractievoorzitter Wil van Soest: ‘Gemeente moet stoppen met binnenhalen van meer en meer toeristen; bevries alle marketingactiviteiten’

De Partij van de Ouderen in de Amsterdamse gemeenteraad wil deze week een spoeddebat naar aanleiding van het politiealarm over het mogelijke gevaar van het overvolle centrum. Marjolein Smit, de Amsterdamse politiechef die verantwoordelijk is voor de binnenstad, stelt dat het centrum één groot evenement is geworden, waar de sociale cohesie is verdwenen en waar zich in gevallen van paniek, vanwege ‘overcrowding’, gevaarlijke situaties kunnen voordoen.

“Wij pleiten al langer om de verdisneysering van Amsterdam een halt toe te roepen. Dit is nodig willen we het centrum leefbaar houden. We krijgen daarbij nu bijval van de politie”, aldus Partij van de Ouderen fractievoorzitter Wil van Soest, die ervoor pleit dat de gemeente alle activiteiten die erop gericht zijn om meer toeristen naar Amsterdam te halen per direct opschort.

De Partij van de Ouderen neemt het alarm van de politie zeer serieus en wil daarover een spoeddebat in de gemeenteraad.
Van Soest: “Dit stadsbestuur zet nog steeds in op de groei van het massa-toerisme en moet daar, wil het de veiligheid kunnen blijven garanderen, meteen mee ophouden. De gemeentelijke inzet op de spreiding van toeristen werkt (nog) niet. Wij laten het niet langer toe dat de toeristenplaag de ondergang van de leefbaarheid in onze stad wordt”.

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Gelabeld als:
Loading...