Partij van de Ouderen wil actie tegen stelselmatig belagen van journalisten; Verslaggeefster Powned aangevallen

Duo-Raadslid Reenze van Brug: ‘Journalisten moeten overal hun werk kunnen doen’

Na afloop van een interview met Partij van de Ouderen duo-raadslid Reenze van Brug is het camerateam van Powned door mutsen dragende jongeren belaagd met stenen. Naast een aantal angstige momenten heeft de auto van Powned ook schade opgelopen.
“Toen het interview was beëindigd en ik allang op weg naar huis was zijn de verslaggeefster en de cameraman belaagd door stenengooiende jongeren”, stelt duo-raadslid Reenze van Brug die later door de belaagde journaliste is gebeld.

Navraag bij Powned leert dat het belagen van journalisten, overigens niet alleen van Powned, in bepaalde wijken schering en inslag is geworden in Amsterdam.
De Partij van de Ouderen wil dat burgemeester Van der Laan, eventueel in samenwerking met journalisten, komt met een actieplan ter bescherming van journalisten in het bijzonder en de persvrijheid in het algemeen.
Van Brug: “Het is onacceptabel dat de wet van de straat het werken voor journalisten onmogelijk lijkt te maken. Nog triester is het feit dat de vluchtende verslaggeefster door de beveiliging van het winkelcentrum in de Banne werd geweigerd binnen te treden. In plaats van de helpende hand te bieden werd zij buitengesloten”.

Powned doet morgen aangifte bij de politie in Amsterdam Noord

Ondergetekende heeft de eer, om namens de fractie van de Partij van de Ouderen, op grond van Artikel 45 van het Reglement van Orde van de Raad van Amsterdam, de volgende schriftelijke vragen te stellen:

1) Bent u bekend met het feit dat een cameraploeg van Powned op maandag 3 oktober is belaagd in de Banne?

2) Bent u op de hoogte van het feit dat het belagen van journalisten in bepaalde wijken in Amsterdam scheer en inslag aan het worden is? Zo nee, heeft u de bereidheid om dit te verifiëren bij de media?

3) Deelt u de mening dat journalisten in onze stad ongestoord en veilig hun werk moeten kunnen doen?

4) Heeft u de bereidheid om, eventueel in samenwerking met journalisten, te komen met een actieplan ter bescherming van journalisten in het bijzonder en de persvrijheid in het algemeen? Zo neen, waarom niet?

5) Bent u op de hoogte van het feit dat de beveiliging van winkelcentrum Banne de vluchtende verslaggeefster heeft belet om een veilig heenkomen te vinden? Welke stappen gaat u tegen de beveiliging van het winkelcentrum ondernemen?

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Loading...