Partij van de Ouderen: ‘Stuur jongeren die de Banne terroriseren naar heropvoedingskamp’

Naar aanleiding van de berichten van het stelselmatig terroriseren door jongeren van de Amsterdamse Banne (1), pleit de Partij van de Ouderen voor een heropvoedingskamp voor jeugdigen met grote gedrags- en opvoedproblemen. De Partij van de Ouderen stelt dat jongeren in een gedisciplineerde omgeving de waarden en normen van onze samenleving met de paplepel ingegoten moeten krijgen. Het doel moet zijn dat jongeren structuur en sociale vaardigheden krijgen bijgebracht om te kunnen functioneren in onze maatschappij. Ouders die hun kroos niet in toom kunnen houden moeten hierbij worden betrokken.

‘Je was erbij, je bent erbij’

Duo-Raadslid Reenze van Brug: “Het stelselmatig terroriseren van de Banne moet afgelopen zijn. Het is toch je reinste kolder dat bewoners, notabene ook van verpleeghuis Eduard Douwes Dekker, uit angst de straat niet meer op durven. Daarom is het goed dat burgemeester Van der Laan nu eindelijk wil gaan inzetten op gebieds- en samenscholingsverboden (2), iets waar wij afgelopen zomer ook al voor pleitte. Wat ons betreft wordt het ‘Je was erbij, je bent erbij’ principe (3) daaraan gekoppeld. Hiermee kunnen jeugdbendes in groepsverband aangepakt worden. Jonge straatboefjes die stelselmatig bezig zijn met het treiteren, belagen en terroriseren van andere mensen in Amsterdamse wijken verdienen een onorthodoxe aanpak. Een aanpak die bovendien hun enige redding kan zijn bij hun snelle carrière tot crimineel”.

Avondklok
Naast het hanteren van het ‘Je was erbij, je bent erbij’ principe en het realiseren van een heropvoedingskamp wil de Partij van de Ouderen dat de gemeente Amsterdam ook de mogelijkheden onderzoekt om voor de reljeugd een avondklok in te stellen.
Van Brug: “Met lik-op-stuk maatregelen is het mogelijk om overlast in te dammen. Voor de jeugdigen die stenen gooien naar mensen heel normaal vinden zou, naar voorbeeld van andere steden, een avondklok moeten gelden. Lekker bij moeders piepers schillen in plaats van de Banne te terroriseren”
(1) http://www.at5.nl/artikelen/160817/jongeren-die-de-banne-terroriseren-niemand-komt-naar-ons-toe-om-te-klagen

(2) http://www.at5.nl/artikelen/160869/van-der-laan-gebieds–en-samenscholingsverboden-in-de-banne

(3) http://www.at5.nl/artikelen/160817/jongeren-die-de-banne-terroriseren-niemand-komt-naar-ons-toe-om-te-klagen

.

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Gelabeld als:
Loading...