Partij van de Ouderen boekt succes: ‘Er komt een nader onderzoek naar armoede onder 65-plussers’!

Fractievoorzitter Wil van Soest: ‘Er is veel verborgen armoede onder senioren; daarom is door wethouder toegezegd onderzoek meer dan welkom’!

‘Huizen moeten poetsen om de vaste lasten te dragen, financieel leunen op de kinderen, dreigende schuldsanering, wc doorspoelen met regenwater, vroeg onder de wol om te besparen op gas en elektra, afzien van noodzakelijke medicatie en zorgbehandeling uit geldgebrek en schrappen van alle dingen die het leven leuk maken’, dat is zomaar een greep uit het boekje ‘Ouderen doorbreken de stilte’ dat seniorenorganisatie UnieKBO een week voor Prinsjesdag overhandigde aan de Tweede Kamer.

Partij van de Ouderen fractievoorzitter Wil van Soest overtuigde vorige week wethouder Vliegenthart dat er ook in Amsterdam een vergeten groep 65-plussers is dat leeft in schrijnende armoede. De wethouder deed daarop de toezegging dat hij nader onderzoek zal gaan doen naar de armoede onder deze groep.

Van Soest: “Dit is echt een enorme stap in de goede richting. Als we weten waar de armoede precies zit, kunnen we deze mensen, die vaak uit trots zwijgen over hun benarde situatie, ook daadwerkelijk helpen.”

Met vriendelijke groeten,

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Loading...