Partij van de Ouderen steunt oproep voor instellen adviesorgaan ouderen

Fractievoorzitter Wil van Soest: ‘Adviesorgaan onontbeerlijk bij wens om te komen tot een ‘Age friendly city’!

De Partij van de Ouderen in de Amsterdamse gemeenteraad zal komende donderdag pleiten voor het instellen van een adviesorgaan ouderen. Hierbij steunt de partij de nadrukkelijke wens van ouderenorganisaties in de stad die zich hebben verenigd in het Platform Ouderen Amsterdam.

Fractievoorzitter Wil van Soest: “Het stadsbestuur heeft als ambitie om een zogeheten ‘Age Friendly City’ te worden. Daarbij past een adviesorgaan van ouderen die het stadsbestuur gevraagd en ongevraagd kan voorzien van advies, onder meer op het gebied van de decentralisaties die bij veel ouderen op het gebied van de zorg, het openbaar vervoer en welzijn tot grote onzekerheid leiden”.

Terugdraaien subsidie belangenbehartigingsinstellingen
Naast de wens voor het instellen van een adviesorgaan ouderen, wil de Partij van de Ouderen ook dat het stopzetten van de subsidie aan belangenbehartigingsinstellingen, zoals die aan de CABO voor oudere migranten, worden teruggedraaid.
“Deze organisaties zijn keihard nodig voor ouderen die het moeilijk hebben in onze stad, dan past het niet om hierop te beknibbelen”, aldus Van Soest.

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Loading...