Partij van de Ouderen: ‘Uitholling openbaar vervoer moet stoppen’!

Duo-Raadslid Reenze van Brug: ‘Haltes verdwijnen als sneeuw voor de zon; minder mobiele reiziger de klos’!

De Partij van de Ouderen in de Amsterdamse gemeenteraad maakt zich grote zorgen over het verdwijnen van steeds meer haltes van het openbaar vervoer.

“Met het instellen van een zogeheten 800 meter norm is de weg vrij gemaakt om, naast de al 272 verdwenen haltes, nóg meer haltes in Amsterdam de nek om te draaien; een rechtstreekse aanval op Amsterdammers die minder mobiel zijn, onder wie veel ouderen. Deze uitholling van het openbaar vervoer moet stoppen”, aldus PvdO Duo-Raadslid Reenze van Brug, die stelt dat de beoogde tijdswinst van het schrappen van haltes niet opweegt tegen het gebruiksgenot van het openbaar vervoer. “Juist veel minder mobiele ouderen maken gebruik van het openbaar vervoer. Zij zullen straks in een isolement komen als zij, vanwege de grote loopafstanden naar de haltes, geen gebruik meer maken van het openbaar vervoer. Dat moeten we niet willen”.

Gemeente moet haar invloed vergroten en opkomen voor ouderen en de minder mobiele Amsterdammer
De Partij van de Ouderen vindt dat de gemeente moet opkomen voor de minder mobiele Amsterdammer.
Van Brug: “Alhoewel de gemeente Amsterdam geen formele bevoegdheden heeft, moet zij, met 37% van de stemgerechtigde zetels in de Stadsregio, opkomen voor haar inwoners die nu zwaar gedupeerd worden met een uitgehold openbaar vervoer. Dit is ook het advies van de Amsterdamse Rekenkamer. Wij eisen dat het stadsbestuur uit haar schulp kruipt en knokt voor de Amsterdamse reiziger”.

Noord/Zuidlijn vol krijgen mag niet ten koste gaan van het bus- en tramverkeer
Tijdens het debat wil de Partij van de Ouderen ook het naadje van de kous weten over de stellingname van vervoersdeskundige Guido Bruggeman, die in de media gesteld heeft dat het bus- en tramnetwerk in Amsterdam wordt uitgekleed om te voorkomen dat de Noord/Zuidlijn straks te weinig reizigers heeft.
“Als dit werkelijk staand beleid is, is het dus belangrijker om politieke ego’s het hand boven het hoofd te houden dan minder mobiele Amsterdammers een goed werkend openbaar vervoer te geven”, aldus Van Brug.

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Loading...