PvdO: Motie van treurnis tegen lakse wethouder

De PvdO heeft kritiek op wethouder Erik van de Burg. Hij neemt zijn functie als Ouderen wethouder niet serieus genoeg. Hoogste tijd om dat te veranderen. In de raad werd hem de oren gewassen en was er daarna een pittige discussie. De PvdO eist verandering en een beleid waarin ouderen wel serieus worden genomen

Het begon allemaal zo mooi in 2014; vrij prompt naar haar intocht in het stadhuis zorgde de Partij van de Ouderen ervoor dat de heer Van der Burg wethouder Ouderen van deze stad werd. Maar helaas; veel verder dan een vermelding op een bordje bij zijn werkkamer kwam hij niet.

Er zou een heus ouderenprogramma komen, maar de voorjaarsnota laat, ondanks eerdere beloften, een ander beeld zien: géén inzet voor Amsterdam als ‘age friendly city’, géén voornemens, géén kaders, géén hoofdlijnen en géén budget. De ouderen laat wethouder Van der Burg op een betreurenswaardige wijze in de kou staan. Daarom diende collega Reenze van Brug een motie van Treurnis is, die wij graag overeind houden totdat de wethouder beterschap laat zien.

De grootste teleurstelling in de wethouder is toch wel de weigering om werk te maken van het realiseren van voldoende seniorenwoningen: een strategische fout!

En die constatering voorzitter, die komt niet van mij, maar van Egbert de Vries, directeur van de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties (AFWC).

De Vries stelt dat Amsterdam heeft verzuimd voldoende betaalbare seniorenwoningen te bouwen. In het centrum zijn, zeker door het verdwijnen van zorgcentra zoals De Wittenberg, Sint Jacob en Sint Bernardus, vrijwel geen geschikte huizen voor ouderen. Terwijl de bouw kan worden afgedwongen met bestemmingsplannen en grondbeleid.

Ook ouderenbond ANBO onderschrijft het verhaal van Egbert de Vries en stelt in een brandbrief aan de Tweede Kamer dat er meer geschikte seniorenwoningen gebouwd moeten worden, om het dreigende tekort het hoofd te bieden. Hierbij zou een regionale aanpak moeten gelden.

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Gelabeld als:
Loading...