Petitie Partij van de Ouderen al meer dan 15.000 keer ondertekend; steun vanuit 50PLUS

Fractievoorzitter Wil van Soest: “Alles op alles om de pensioenleeftijd weer terug naar 65 te brengen”.

De petitie ‘Breng de pensioenleeftijd terug naar 65 jaar’, welke is opgestart door de lokale partijen Groep de Mos Den Haag en de Partij van de Ouderen Amsterdam loopt storm en is al meer dan 15.000 keer ondertekend. Het verhogen van de pensioenleeftijd van 65 naar 67 jaar komt er in de praktijk op neer dat veel ouderen werkloos thuis zitten.

“Het omhoog brengen van de pensioenleeftijd is haar doel compleet voorbij geschoten. Deze maatregel was gebaseerd op een voorspelling van grote economische activiteit. In plaats daarvan kwam de crisis en solliciteren oudere werklozen zich helemaal suf. Zinloos meestal, want banen zijn er niet”, aldus Wil van Soest, die zich ook hard maakt voor een seniorenpardon voor werkloze 60-plussers in de bijstand die niet meer aan het werk komen. “In plaats van hen zinloos te laten solliciteren, kan deze groep worden ingezet voor vrijwilligerswerk”.

Steun van 50PLUS

De petitie is ook 50PLUS niet ontgaan.
“Wij nemen de petitie graag over en zullen er op alle mogelijke manieren aandacht voor vragen om de petitie vervolgens aan te bieden aan onze Tweede Kamer fractie, zodat zij deze petitie kunnen meenemen in de strijd om de pensioenleeftijd weer naar 65 te brengen”, stelt de fractievoorzitter van de 50PLUS Statenfractie Noord-Holland Olga de Meij.

De petitie is hier te ondertekenen
https://petities.nl/petitions/breng-de-pensioenleeftijd-weer-naar-65-jaar?locale=nl

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Gelabeld als:
Loading...