Partij van de Ouderen: “Wethouder Van der Burg moet alarmbellen gaan luiden bij ouderenonvriendelijk Kabinet”

Fractievoorzitter Wil van Soest: “Slechte verpleeghuizen zijn onaanvaardbaar”

De Partij van de Ouderen in de Amsterdamse gemeenteraad is geschrokken over de lijst van slecht scorende verpleeghuizen, waarbij Evean Zorg Amsterdam en Stichting Amstelring Groep horen bij de instellingen waar de meeste zorgen over zijn.

“Het is volstrekt onaanvaardbaar dat Amsterdammers die afhankelijk zijn van zorg dus in instellingen zitten waar de zorg slecht te noemen is’, aldus Partij van de Ouderen fractievoorzitter Wil van Soest, die van zorgwethouder Van der Burg eist dat hij bij het Kabinet alle mogelijke alarmbellen gaat luiden. “Eén van de geluiden zou moeten zijn dat het VVD / PvdA Kabinet de bezuinigen op de zorg moet terugdraaien, omdat de gevolgen keihard raken aan de menselijke maat die, ten faveure van geld, compleet aan het verdwijnen is”.
Ook wil de Partij van de Ouderen dat wethouder Van der Burg de slecht scorende verpleeghuizen aanschrijft over hun ondermaatse zorg en onderzoekt welke gemeentelijke maatregelen te nemen zijn bij aanhoudend falen.

Ondergetekende heeft de eer, om namens de fractie van de Partij van de Ouderen, op grond van Artikel 45 van het Reglement van Orde voor de Raad van Amsterdam, de volgende schriftelijke vragen te stellen:

1) Bent u bekend met de berichten ‘Evean Zorg en Amstelring op lijst slechte verpleeghuizen’ (1) en ‘Wethouder onaangenaam verrast door lijst slechte verpleeghuizen’ (2)?

2) Deelt u de mening dat slechte verpleeghuizen onaanvaardbaar zijn? Zo ja, heeft u de bereidheid om bij het Kabinet alle alarmbellen te gaan luiden, o.a. door het erop aandringen dat de schandelijke bezuinigingen op zorg ongedaan gemaakt worden?

3) Heeft u de bereidheid om in contact te treden met de verpleeghuizen die slecht gescoord hebben om hen tot verbeteringen aan te sporen? Zo ja, hoe gaat u e.e.a. vorm geven? Zo neen, waarom niet?

4) Heeft u de bereidheid om te onderzoeken of er ook gemeentelijke sancties opgelegd kunnen worden aan de verpleeghuizen die slecht blijven scoren? Zo ja, wilt u de Raad informeren over de mogelijkheden? Zo neen, waarom niet?

Uw wethouder zorg stelt dat de lijst verwarring oproept. Niet de locaties van verpleeghuizen staan op de lijst, maar namen van zorginstellingen die vaak verantwoordelijk zijn voor meerdere verpleeghuizen.
5) Hoe gaat u deze verwarring bij de inspectie aankaarten?

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Gelabeld als:
Loading...