Partij van de Ouderen: “Amsterdam moet als homohoofdstad signaal afgeven; schenden homorechten in Turkije onaanvaardbaar”!

Duo-Raadslid Reenze van Brug, nu op observatie in Istanbul: “Nodig Turkse ambassadeur uit om mee te varen tijdens de Gay Pride”!

De Partij van de Ouderen in de Amsterdamse gemeenteraad is geschrokken van het nieuws dat de Gay Pride in het Turkse Istanbul is afgelast omdat de Turkse politie niet zou instaan voor de veiligheid van de deelnemers. Het duo-raadslid Reenze van Brug is op dit moment met een Amsterdamse gemeentelijke delegatie in Istanbul om te observeren hoe het er daar met betrekking tot de emancipatie van homo’s voor staat. Van Brug: “Ik ben enorm geschrokken van hetgeen ik hier zie. Homo’s leven in angst, durven hun liefde voor elkaar niet kenbaar te maken en al helemaal niet hand in hand te lopen. Het is schrijnend te zien dat de Gay Pride na vorig jaar, toen het evenement vanawege de ramandan ineens niet mocht doorgaan, dit jaar weer is afgelast. Dat politiemensen richting bijeengekomen homo’s zeer agressief hebben opgetreden schaadt de emancipatie van homo’s in een land waar een groot deel van de bevolking homoseksualiteit als een zonde ziet”.

In Amsterdam is ongeveer 10% van de Amsterdamse bevolking van Turkse komaf. Daarom vindt de Partij van de Ouderen het enorm belangrijk dat dit deel van de Amsterdammers meekrijgt dat de emancipatie van homo’s in Amsterdam een vanzelfsprekendheid is.
“Wij willen dat het stadsbestuur de Turkse ambassadeur uitnodigt om mee te varen met de Gay Pride van 6 augustus aanstaande. Dit om aan het Turkse deel van Amsterdam te laten zien dat er niets mis is met het zijn van homoseksueel”, aldus Van Brug die verder stelt dat alles en iedereen in Amsterdam vol trots moet staan voor het feit dat je in onze hoofdstad kan zijn wie je wil zijn. “Helemaal niemand neemt ons dat recht af”!

Ondergetekende heeft de eer om namens de fractie van de Partij van de Ouderen, op gond van artikel 45, van het Reglement van Orde voor de raad van Amsterdam de volgende schriftelijke vragen te stellen:

1) Bent u bekend met het bericht ‘Politie in Istanbul arresteert leden van Gay Pride-organisatie’ (1)?

Op dit moment is er een Amsterdamse delegatie in Istanbul om er te observeren hoe het daar is gesteld met de emancipatie van homo’s. Vanuit de delegatie ontvangt de Partij van de Ouderen verontrustende berichten. Te weten het feit dat homo’s in Turkije in angst moeten leven. Ongeveer 10% van de Amsterdamse bevolking heeft Turkse roots. Alle reden om als Amsterdam een signaal af te geven tegen het schenden van homorechten in Turkije.
2) Bent u op de hoogte van het feit dat homoseksualiteit bij een groot deel van de Turkse bevolking wordt gezien als een zonde? (2) Zo ja, hoe staat dat in verhouding met de emancipatie van homo’s onder Turkse Amsterdammers?

3) Wat gaat u doen met de observaties van de gemeentelijke delegatie die op dit moment in Istanbul zit? Graag een gedetailleerd antwoord

4) Heeft u de bereidheid om als homohoofdstad de Turkse ambassadeur uit te nodigen om mee te varen met de Gay Pride van 6 augustus aanstaande om aan hem en iedereen met Turkse roots te laten zien dat er met homoseksualiteit helemaal niets mis is? Zo neen, waarom niet?

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Gelabeld als:
Loading...