Partij van de Ouderen diende motie van treurnis in tegen ouderenwethouder Van der Burg

Partij van de Ouderen diende vandaag motie van treurnis in tegen ouderenwethouder Van der Burg

Duo-Raadslid Van Brug: “Wethouder bakt helemaal niets van ouderenbeleid”!

De Partij van de Ouderen in de Amsterdamse gemeenteraad is hevig teleurgesteld in de handelswijze van ouderenwethouder Eric van der Burg (VVD).

Partij van de Ouderen duo-raadslid Van Brug: “Dankzij een aangenomen motie van de Partij van de Ouderen is wethouder Van der Burg officieel ook ‘wethouder ouderenbeleid’, maar helaas bakt hij, alle beloften ten spijt, helemaal niets van deze functie. Er zou een heus ouderenprogramma komen, maar de voorjaarsnota laat een ander beeld zien: géén inzet voor Amsterdam als ‘age friendly city’, géén voornemens, géén kaders, géén hoofdlijnen en géén budget. De ouderen laat Van der Burg op een betreurenswaardige wijze in de kou staan”.

Vanwege het gebrek aan inzet heeft de Partij van de Ouderen donderdag een motie van treurnis ingediend tegen wethouder Van der Burg.

“Wellicht dat dit de wethouder aanspoort om als wethouder ouderen de belangen voor ouderen wel te vuur en te zwaard te behartigen. Zo missen wij ook inzet op het inperken van de werkloosheid onder 50-plussers en een oplossing voor het dreigende tekort aan seniorenwoningen”, aldus Van Brug die zijn vragen aan de wethouder bij het debat de commissie zorg, sport en ouderen – veelzeggend genoeg – niet beantwoord zag.

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Loading...