Partij van de Ouderen hekelt traagheid herinrichting Sarphatipark

Duo-Raadslid Reenze van Brug: ‘Het werk zou in 2 weken klaar zijn; maar de boel ligt midden in het terrassenseizoen al veel langer open’

De Partij van de Ouderen hekelt de traagheid bij de herinrichting van het Sarphatiepark, waardoor ondernemers, middenin het terrassenseizoen worden getroffen.

Duo-Raadslid Reenze van Brug die gisteren een kijkje ging nemen bij het Sarphatiepark: “Het is werkelijk ongelooflijk; van ondernemers hoor ik dat de boel al veel langer open ligt dan de geplande twee weken en dat er om half twee ’s middags wordt gestopt met werken. Wat is dit voor houding jegens hardwerkende ondernemers?”

De Partij van de Ouderen is in afwachting op de gemeentelijke beantwoording van eerdere schriftelijke vragen aan het stadsbestuur. Deze vragen riepen op tot een nadeelcompensatie voor de gemeentelijke blunder waardoor ondernemers omzetverliezen lijden tot wel 50 procent.

De eerder gestelde vragen

Ondergetekende heeft de eer, om namens de fractie van de Partij van de Ouderen, op grond van Artikel 45 van het Reglement van Orde voor de Raad van Amsterdam, de volgende vragen te stellen:

1) Bent u bekend met het bericht ‘Klanten weggejaagd door werkzaamheden: ‘Omzet met vijftig procent gekelderd’ (1)?

2) Welk overleg heeft u met de ondernemers aan het Sarphatiplein gehad om de werkzaamheden in te plannen zoals u ze ingepland heeft? Graag gespreksverslagen van deze overleggen bijvoegen

3) Bent u van de hoogte van het feit dat ondernemers aan het Sarphatiplein kampen met omzetverliezen van 50 (!) procent, vooral omdat u heeft besloten de boel aldaar midden in het terrassenseizoen open te gooien? Zo ja, heeft u de bereidheid om deze ondernemers middels een nadeelcompensatie tegemoet te komen? Graag duiden hoe u e.e.a. tot stand gaat brengen.

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Gelabeld als:
Loading...