Partij van de Ouderen eist nadeelcompensatie voor getroffen ondernemers aan het Sarphatipark

Fractievoorzitter Wil van Soest: “Gemeentelijke blunder om in het terrassenseizoen boel open te breken moet worden gecompenseerd”

De Partij van de Ouderen in de Amsterdamse gemeenteraad schiet de zwaar getroffen ondernemers aan het Sarphatiplein te hulp. Door een gemeentelijke blunder om midden in het terrassenseizoen de boel open te gooien lijden ondernemers omzetverliezen tot wél 50 procent.

Partij van de Ouderen fractievoorzitter Wil van Soest: “Ik weet niet welke ambtelijke planner op het stadhuis verantwoordelijk is om de boel aan het Sarphatiplein midden in het terrassenseizoen open te breken, maar dit kan echt niet. Bovendien is er maar één weg aangelegd waar zowel voetgangers, fietsers als brommers langsmoeten. Kortom, een zooitje. Ik wil dat de gemeente Amsterdam met een voorstel komt tot nadeelcompensatie richting de getroffen ondernemers”.

Ondergetekende heeft de eer, om namens de fractie van de Partij van de Ouderen, op grond van Artikel 45 van het Reglement van Orde voor de Raad van Amsterdam, de volgende vragen te stellen:

1) Bent u bekend met het bericht ‘Klanten weggejaagd door werkzaamheden: ‘Omzet met vijftig procent gekelderd’ (1)?

2) Welk overleg heeft u met de ondernemers aan het Sarphatiplein gehad om de werkzaamheden in te plannen zoals u ze ingepland heeft? Graag gespreksverslagen van deze overleggen bijvoegen

3) Bent u van de hoogte van het feit dat ondernemers aan het Sarphatiplein kampen met omzetverliezen van 50 (!) procent, vooral omdat u heeft besloten de boel aldaar midden in het terrassenseizoen open te gooien? Zo ja, heeft u de bereidheid om deze ondernemers middels een nadeelcompensatie tegemoet te komen? Graag duiden hoe u e.e.a. tot stand gaat brengen.

(1) http://www.at5.nl/artikelen/156312/klanten-weggejaagd-door-werkzaamheden-omzet-met-vijftig-procent-gekelderd

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Gelabeld als:
Loading...