Partij van de Ouderen: ‘Belangen bewoners worden verkwanseld ten faveure van het massatoerisme’

Wil van Soest: ‘Vijf toeristenboten gaan maar voor anker op Scheveningen’

De Partij van de Ouderen in de Amsterdamse gemeenteraad is boos over het wegsturen van bewoners aan de Van Noordtkade in de Spaarndammerbuurt. De bewoners moeten hun bootjes weghalen ten faveure van vijf grote toeristenboten.

Partij van de Ouderen fractievoorzitter Wil van Soest: ‘De verdisneysering van Amsterdam lijkt maar geen grenzen te kennen. Steeds vaker delven bewoners van de stad het onderspit tegen het massatoerisme. De Partij van de Ouderen heeft hier schoon genoeg van. Die vijf grote toeristenboten gaan maar voor anker in Scheveningen, de havenplaats van Den Haag waar burgemeester Van der Laan van heeft gezegd dat toeristen naar toe moeten”.

Ondergetekende heeft de eer, om namens de fractie van de Partij van de Ouderen, op grond van Artikel 45 van het Reglement van Orde voor deRaad van Amsterdam, de volgende schriftelijke vragen te stellen:

1) Bent u bekend met de berichten ‘Bootjes moeten plaats maken voor toeristenboten ‘Dacht aan een grap’ (1) en ‘Burgemeester Amsterdam; toeristen ga alsjeblieft in Den Haag slapen’ (2)?

2) Waarom laat uw college opnieuw verdere verdisneysering van de stad toe door notabene bewoners te dwingen hun bootjes aan de Van Noordtkade te verwijderen ten faveure van het massatoerisme?

Uw burgemeester heeft gesteld dat toeristen beter naar Den Haag zouden kunnen uitwijken.
3) Kunt u deze uitspraak concreet maken door rederij Friendship ertoe te bewegen zijn vijf grote toeristenboten op Scheveningen, de havenplaats van Den Haag, voor anker te laten gaan? Zo neen, waarom niet?

4) Wanneer gaat dit stadsbestuur eens kiezen voor haar bewoners in plaats voor de ongebreidelde groei van het massatoerimse? Graag in uw antwoord duiden hoe u het belang van de bewoners laat prevaleren boven het toeristenbelang.

5) Gaat u ervoor zorgen dat de bewoners hun bootjes gewoon voor anker kunnen laten gaan aan de Van Noordtkade? Zo neen, waarom niet?

(1) ‘Bootjes moeten plaats maken voor toeristenboten ‘Dacht aan een grap’, AT5, 9 mei 2016
http://www.at5.nl/artikelen/155899/bootjes-moeten-plaats-maken-voor-toeristenboten-dacht-aan-een-grap

(2) ‘Burgemeester Amsterdam; toeristen ga alsjeblieft in Den Haag slapen’, Omroep West, 11 februari 2016
http://www.omroepwest.nl/nieuws/3060794/Burgemeester-Amsterdam-Toeristen-ga-alsjeblieft-in-Den-Haag-slapen

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Loading...