‘Geld overhouden terwijl half Amsterdam aan de geeuwhonger ligt is een beschamende vertoning’!

Reactie Partij van de Ouderen op Jaarrekening

De Partij van de Ouderen is de Amsterdamse gemeenteraad is op zijn zachtst niet te spreken over de door het stadsbestuur gepresenteerde Jaarrekening waaruit blijkt dat er 27 miljoen euro op de plank is blijven liggen.

“Beschamend dat wethouder Kock zichzelf op de borst klopt met het stof laten happen van vele miljoenen die op de plank zijn blijven liggen. Terwijl Kock blij is met een gevulde schatkist, weet 24% van de Amsterdammers niet hoe zij de maand door moeten komen en zijn oudjes uit verzorgingstehuizen verjaagd. Met het overgebleven geld zouden zij prima geholpen zijn geweest”, aldus Partij van de Ouderen fractievoorzitter Wil van Soest, die tijdens de behandeling van de Jaarrekening met voorstellen zal komen om de overschotten terug te laten vloeien naar wie het hoort; de Amsterdammer.

De Partij van de Ouderen vindt het niet te bevatten dat er amper negen maanden geleden voor 25 miljoen snoeihard is bezuinigd op het sociale fundament van de stad, terwijl de coalitiepartijen nu ineens komen met een hernieuwd coalitieakkoord met ruim 100 miljoen extra in de knip en nu nog eens 27 miljoen euro extra op de plank.

Van Soest: “Het heeft er alle schijn van dat dit stadsbestuur de boel vorig jaar flink heeft voorgelogen met het doorvoeren van volstrekt onnodige bezuinigingen, zoals die op het AGO-zwembad, de openbare bibliotheek en het beschermd wonen voor mensen met een psychiatrische aandoening”.

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Loading...