Partij van de Ouderen wil opheldering stadsbestuur over angst-emigratie Joden

Fractievoorzitter Wil van Soest: ‘Dat mensen door Jodenhaat vertrekken uit Amsterdam is onacceptabel’

“Gesis op straat, ‘Sieg Heil’ in het voetbalstadion, bewapende bewakers voor de kleuterschool. Als je voor de zoveelste keer ‘kankerjood’ hoort, kan dat de druppel zijn. Een kleine groep Joden voelt zich niet meer veilig in Nederland, ze draaien het nummer van het Joods Agentschap en vetrekken”, zo viel afgelopen woensdag te lezen in De Telegraaf.

“Volstrekt onacceptabel”, zo stelt Wil van Soest, fractievoorzitter van de Partij van de Ouderen in de Amsterdamse gemeenteraad die van burgemeester Van der Laan opheldering wil over de angst-emigratie van Joden.

Antisemieten opsporen, fors beboeten en op eigen kosten verplicht naar Auschwitz sturen

Eerder deze week stelde de Partij van de Ouderen al voor om scholieren in de strijd tegen het groeiende antisemitisme op scholen een excursie naar Auschwitz aan te bieden. De partij wil na de berichtgeving over angst-emigratie bij Joden verdergaan door meer inzet op het opsporen van antisemieten die Joden op straat uitschelden.
“Wat ons betreft wordt tuig dat het leven van Joden in onze stad ondraaglijk maakt opgespoord, fors beboet en verplicht én op eigen kosten naar Auschwitz gestuurd om van hun antisemitisme te genezen”, aldus Van Soest die hierover vragen stelt aan het stadsbestuur.

Ondergetekende heeft de eer, om namens de fractie van de Partij van de Ouderen, op grond van Artikel 45 van het Reglement van Orde voor de Raad van Amsterdam, de volgende schriftelijke vragen te stellen:

1) Bent u bekend met het bericht ‘Mokum, de mazzel’ (1)

“Gesis op straat, ‘Sieg Heil’ in het voetbalstadion, bewapende bewakers voor de kleuterschool. Als je voor de zoveelste keer ‘kankerjood’ hoort, kan dat de druppel zijn. Een kleine groep Joden voelt zich niet meer veilig in Nederland, ze draaien het nummer van het Joods Agentschap en vetrekken”, zo viel afgelopen woensdag te lezen in De Telegraaf.

2) Wat vindt u van het feit dat er Joden uit angst voor antisemitisme emigreren uit Amsterdam?

3) Kunt u duiden hoeveel angst-emigratie Joden er reeds zijn vertrokken uit Amsterdam? Zo neen, wilt u contact opnemen met het Joods Agentschap om dit uit te zoeken?

4) Deelt u de mening dat angst-emigratie van Joden volstrekt onacceptabel is? Zo ja, wat zijn uw inspanningen om Joden het gevoel te geven dat zij meer dan welkom zijn in Amsterdam?

5) Hoeveel mensen zijn er het afgelopen jaar (2015) in Amsterdam beboet en / of vervolgd voor antisemitisme?

6) Heeft u de bereidheid om tuig dat het leven van Joden in onze stad ondraaglijk maakt, na melding, direct op te sporen, fors te beboeten en op eigen kosten verplicht naar Auschwitz te sturen om van hun antisemitisme te genezen? Zo neen, waarom niet?

7) Deelt u de mening dat het negeren van antisemitisme lang genoeg geduurd heeft en dat het nu tijd is om dit verschijnsel met wortel en tak te verdelgen? Zo ja, hoe gaat u dit veel actiever doen?

(1) ‘Mokum, de mazzel’, Telegraaf, 4 mei 2016

Namens de Partij van de Ouderen,

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Gelabeld als:
Loading...