Bezuinigingen terugdraaien; De Amsterdammer is gewoon voorgelogen!

Partij van de Ouderen over steun aan nieuw coalitieakkoord:
 
“Bezuinigingen terugdraaien; De Amsterdammer is gewoon voorgelogen”! 
De Partij van de Ouderen in de Amsterdamse gemeenteraad is duidelijk over haar steun aan het nieuwe coalitieakkoord ‘Amsterdam blijft van iedereen’; zolang de coalitie er niet over peinst om de keiharde bezuinigingen van vorig jaar terug te draaien, kunnen ze de boom in als het gaat om onze steun.
Partij van de Ouderen fractievoorzitter Wil van Soest: “Nog geen jaar geleden werd argeloos het mes gezet in tal van subsidies, onder meer aan het AGO-zwembad, de openbare bibibliotheek en de huisvesting van mensen die beschermd wonen. Nu schijnt het geld, mét 142 miljoen euro extra, tegen het plafond te klotsen. Dat is niet uit te leggen, zeker niet als je weet dat één op de vijf Amsterdammers in armoede leeft en de armoede onder dit stadsbestuur alleen maar is toegenomen”.
 
Voorgelogen
De Partij van de Ouderen stelt ook dat het College bij haar aantreden de boel heeft voorgelogen door te stellen dat er bezuinigd moest worden om in 2020 een tekort van 25 miljoen euro te voorkomen. De Partij van de Ouderen is voor een sluitende begroting en stemde daarom in met het coalitieakkoord.  Nu blijkt dat er voldoende middelen beschikbaar kunnen worden gemaakt, voelt de Partij van de Ouderen zich in de maling genomen.
“In het zicht van zowel de landelijke als de gemeentelijke verkiezingen kan er ineens wel 142 miljoen euro vrijgemaakt worden voor coalitiespeeltjes? Het stadsbestuur heeft ons bewust voorgelogen. Wij doen niet mee aan deze poppenkast, zeker niet zolang er 80.000 Amsterdammers maandelijks niet weten hoe ze de huur moeten betalen en er een schreeuwend tekort dreigt aan voldoende woningen voor onze ouderen”, aldus Wil van Soest.
ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Loading...