Partij van de Ouderen mengt zich opnieuw in discussie over ‘lelijke’ Dam

“Maak eindelijk werk van een fontein als oase van rust”!

Terwijl het merendeel van de Amsterdamse gemeenteraad inzet op het binnenhalen van méér en méér toeristen die de stad nauwelijks meer kan absorberen, vraagt Het Parool zich hardop af waarom het maar niet lukt om van de Dam een mooi plein te maken. De Partij van de Ouderen heeft de strijd aangebonden met de ‘ver-Disney-sering’ van de hoofdstad en wil paal een perk stellen aan de ongebreidelde groei van het massa-toerisme. Vorig jaar pleitte de partij al voor het creëren van een oase van rust op één van de drukste pleinen van Nederland. Dit door aanleg van een fontein.

Partij van de Ouderen fractievoorzitter Wil van Soest: “De continue inzet van dit stadsbestuur en de meerderheid van de gemeenteraad om maar méér en méér toeristen naar onze stad te halen strookt totaal niet met de wens van de bewoners die juist meer rust en spreiding van de toeristen willen. Daarom géén nieuwe toeristenattractie op de Dam, maar een sprankelende fontein, waar mensen in hartje centrum even kunnen bijkomen”.
Middels schriftelijke vragen aan het stadsbestuur zal de Partij van de Ouderen opnieuw voor realisatie van deze fontein pleiten.

Ondergetekende heeft de eer, om namens de fractie van de Partij van de Ouderen, op grond van Artikel 45 van Orde voor de Raad van Amsterdam, de volgende schriftelijke vragen te stellen:

1) Bent u bekend met de berichten ‘Waarom blijft de Dam zo lelijk’ (1) en ‘PvdO wil van Dam ‘oase van rust’ maken met fontein’ (2)?
2) Bent u bekend met het feit dat bewoners van de binnenstad het op zijn zachtst gezegd niet eens zijn met uw beleid om maar méér en méér toeristen naar Amsterdam en dan metname naar het centrum te halen? Zo ja, wat komt er terecht van uw streven om het massa-toerisme een halt toe te roepen?
3) Wat is uw inzet om de Dam op de toeristen te ‘veroveren’ en weer terug te geven aan de Amsterdammers, die juist méér rustpunten in de stad willen creëren? Heeft u daarbij alsnog de bereidheid om de mogelijkheden voor het aanleggen van een fontein. als oase van rust, op de Dam te onderzoeken? Zo ja, hoe gaat u dat doen? Zo neen, waarom niet?

(1) ‘Waarom blijft de Dam zo lelijk’, Het Parool, 2 april 2016
(2) ‘PvdO wil van Dam ‘oase van rust’ maken met fontein, AT5, 31 maart 2015

Met vriendelijke groeten,

NAMENS DE PARTIJ VAN DE OUDEREN
Danny de Vries
Persvoorlichter PvdO

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Gelabeld als:
Loading...