Partij van de Ouderen wil opheldering over uitspraken politiechef

Fractievoorzitter Wil van Soest: ‘Het niet halen van de norm voor spoedmeldingen in Amsterdam tast de veiligheid aan en is onacceptabel’

De Partij van de Ouderen in de Amsterdamse gemeenteraad wil opheldering over de verklaring die politiechef Oscar Dros van de eenheid Noord-Nederland heeft gegeven voor het niet halen van de norm bij spoedmeldingen. De norm is 90 procent, maar de Amsterdamse politie komt in 12,7 procent van de spoedmeldingen later dan de daarvoor vastgestelde 15 minuten.

Partij van de Ouderen fractievoorzitter Wil van Soest: “Dat dat zou liggen aan het feit dat wij in Amsterdam in een landelijk gebied, met uitgestrekte gebieden en een relatief lage bevolkingsdichtheid, zouden wonen is natuurlijk je reinste kolder. Ik wil dan ook van burgemeester Van der Laan weten wat de werkelijke reden is voor het niet halen van de norm voor spoedmeldingen en eis dat die norm binnen de kortste keren wel gehaald wordt, zodat gevaarlijke situaties zo snel mogelijk kunnen worden verholpen”.

Ondergetekende heeft de eer, om namens de fractie van de Partij van de Ouderen, op grond van Artikel 45 van het Reglement van Oude voor de Raad van Amsterdam, de volgende schriftelijke vragen te stellen:

1) Bent u bekend met het bericht ‘Politie in Amsterdam haalt norm spoedmeldingen niet’ (1) ?

2) Wat vindt u van het feit dat de politiechef het niet halen van de norm voor spoedmeldingen in Amsterdam wijt aan het feit dat dit probleem zich vooral voordoet in landelijke en uitgestrekte gebieden met een relatief lage bevolkingsdichtheid; missen wij iets met een rappe afname van de Amsterdamse bevolkingsdichtheid, wonen wij plots landelijk? Kunt u in uw beantwoording duiden waarom de Amsterdamse politie in 12,7 procent van de gevallen te laat is en niet kan voldoen aan de norm van binnen 15 minuten na melding ter plaatse zijn?

3) Wat gaat u doen om ervoor te zorgen dat de 12,7 procent waarbij de Amsterdamse politie nu te laat is snel tot het verleden gaat behoren, zodat de veiligheid voor Amsterdammers wordt verbeterd?

(1) ‘Politie in Amsterdam haalt norm spoedmeldingen niet’, Het Parool, 6 april 2016
http://www.parool.nl/amsterdam/politie-in-amsterdam-haalt-norm-spoedmeldingen-niet~a4276893/

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Loading...