Partij van de Ouderen eist Amsterdams geld terug van corrupte FIFA

Fractievoorzitter Wil van Soest: ‘Blatter & Co hebben ons keihard voorgelogen; de FIFA kan laten zien dat ze schoon schip wil maken door iedere eurocent aan Amsterdam terug te betalen’!

De Partij van de Ouderen in de Amsterdamse gemeenteraad heeft vol ongeloof kennisgenomen van de uitspraken van voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blater. Nederland en België zouden op voorhand kansloos zijn geweest om het WK 2018 binnen te halen, zo beweerde de Zwitserse mega-ritselaar afgelopen vrijdag, zonder blikken of blozen, voor de camera van de NOS. Reden: Vanwege de dubbele kandidatuur kwamen Nederland en België niet in aanmerking; hetgeen dus vóór uitbrengen van het Nederlandse bid al was besloten.

Ook Amsterdam heeft, zo blijkt ook uit de beantwoording op schriftelijke vragen van 28 januari 2011 (zie bijlage), als kandidaat speelstad kosten gemaakt voor de door de FIFA gecreëerde poppenkast. Ruim 100.000 euro aan ondermeer onderzoeks- en personeelskosten.
Partij van de Ouderen fractievoorzitter Wil van Soest: “De bizarre uitspraken van Sepp Blater betekenen dat Amsterdam, als kandidaat speelstad, voor niets kosten heeft gemaakt. Kosten waarvan de FIFA wist dat ze gelijk stonden als het dragen van water naar zee. Nu Blatter de FIFA heeft verlaten, kan de voetbalorganisatie laten zien dat zij het corruptievuil van zich af wil spoelen, door onze stad tot iedere eurocent nauwkeurig terug te betalen. Er zijn zat vergeten ouderen die wij met een ton goed zouden kunnen helpen”.

Ondergetekende heeft de eer, om namens de fractie van de Partij van de Ouderen, op grond van Artikel 45 van het Reglement van Oude voor de Raad van Amsterdam, de volgende schriftelijke vragen te stellen:

1) Bent u bekend met het bericht ‘Blatter nu: WK-bid Nederland en België kansloos’ (1)?

2) Wat vindt u, als voormalig enthousiast aanjager van Amsterdam als speelstad tijdens het WK van 2018, van de gênante uitspraken voor voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blater, waaruit blijkt dat Nederland en België op voorhand kansloos waren om het WK te organiseren en dus voor niets zijn opgezadeld met kosten?

3) Bent u bekend met uw beantwoording van 28 januari 2011 op raadsvragen aangaande de gemaakte Amsterdamse kosten; ruim 100.000 euro? Zo ja, deelt u, nu blijkt dat u door de FIFA bent voorgelogen, de mening dat iedere door Amsterdam aan het WK-bid uitgeven eurocent moet worden terugbetaald door de FIFA? Zo ja, heeft u de bereidheid om de FIFA erop te wijzen dat zij het corruptievuil van zich af kan spoelen door Amsterdam tot op iedere eurocent nauwkeurig terug te betalen? Zo neen, waarom laat u zich ruim 100.000 euro ontnemen door een organisatie die de boel willens en wetens voorgelogen heeft?

Richard de Mos , PR medewerker PvdO

(1) ‘Blatter nu: WK-bid Nederland en België kansloos’, Telegraaf, 1 april 2016

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Loading...