PvdO Amsterdam en Ouderenpartij Den Haag zoeken samenwerking

Fractievoorzitter Wil van Soest: ‘Met samenwerking realiseren wij van onze doelstelling: Een verdrievoudiging van het aantal zetels in 2018’ 

Een half jaar nadat de Partij van de Ouderen afscheid had genomen van Richard de Mos als hun persvoorlichter, doen de partijen toch weer een beroep op elkaar.

“Ik moest wennen aan de snelheid van De Mos, maar het is ontegenzeggelijk dat hij een sterke ouderenpartij heeft opgebouwd in Den Haag. Zijn expertise op het gebied van persbeleid, PR en campagne voeren huren wij graag in om onze doelstelling in Amsterdam te bereiken: drie zetels bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018”, aldus Wil van Soest, die stelt dat de bijna 200.000 ouderen in Amsterdam steeds verder in de vergetelheid raken.

“Dit stadsbestuur richt zich op de het welbevinden van de Yuppen en de ongebreidelde groei van het toerisme, niet op het behartigen van de belangen van de ouderen die ons land na de oorlog hebben opgebouwd”.

Samenwerking 

Partij van de Ouderen (PvdO) zal op diverse gebieden gaan samenwerken met de ouderentak van Groep de Mos / Ouderen Partij. Ook wordt er op dit moment onderzocht in hoeverre men op ouderenbeleid kan samenwerken met 50PLUS of dat er middels een ander overkoepeld orgaan, landelijke samenwerking kan ontstaan tussen lokale partijen in de grote steden.

Danny de Vries, voorzitter van de Partij van de Ouderen: “de belangen van de ouderen in de grote steden komen steeds meer onder druk, hier willen wij een halt toe roepen. Alleen via samenwerking met andere stedelijke ouderenpartijen in Nederland kunnen wij een vuist maken tegen het verval in de zorg, betaalbaarheid van woningen en verbeteren van de arbeidsparticipatie onder 45+ers!”

Kansen 

Richard de Mos, die is blij dat de Partij van de Ouderen de samenwerking zoekt. Via het Adviesbureau De Mos & Partners zal de partij diensten afnemen om bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 te verdrievoudigen.

De Mos: “Er liggen in Amsterdam, net als in Den Haag, volop kansen om als lokale partij te slagen. De komende tijd zetten wij niet alleen in op het vergroten van de naamsbekendheid van de Partij van de Ouderen, maar ook op het ontwikkelen van een visie die is gericht op een forse groei van de partij, het werven van een nieuw kader en meer contact met de Amsterdamse wijken en buurten”.

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Loading...