PvdO wil opheldering over niet nakomen belofte bij herinrichting ‪#‎Leidseplein‬

Wil van Soest: “Gemeente maakt zich schuldig aan onbehoorlijk bestuur”

De Partij van de Ouderen in de Amsterdamse gemeenteraad wil opheldering van de gemeente over het niet nakomen van gedane beloften aan het Nieuwe ‪#‎DeLaMar‬ theater aan de Marnixstraat. Er zou ondermeer een brede stoep worden gerealiseerd. In plaats daarvan komt er een tramhalte recht tegenover het theater.

‪#‎PvdO‬-fractievoorzitter Wil van Soest: “Als je als gemeente toezeggingen doet die je vervolgens niet nakomt, dan maak je je als gemeente schuldig aan onbehoorlijk bestuur. Ik wil van de gemeente weten waarom zij de plannen heeft gewijzigd, waardoor er minder ruimte overblijft voor voetgangers, hetgeen ondermeer nadelig is voor ‪#‎ouderen‬“.

Daarnaast wil de Partij van de Ouderen een gemeentelijke reactie op het Americain Hotel die, vanwege de hele lange verbouwing (2021!), heeft aangekondigd te komen met een claim voor geleden schade.

“Ik mag toch aannemen dat de gemeente met alle partijen heeft overlegd en afspraken heeft gemaakt alvorens de spades de grond ingaan. Op onnodige claims, die voortkomen uit een slechte planning en niet nakomen van afspraken, zit de Amsterdamse belastingbetaler niet te wachten”, aldus Van Soest.

Ondergetekende heeft de eer, om namens de fractie van de Partij van de Ouderen, op grond van artikel 45 van het Reglement van Orde voor de raad van Amsterdam, de volgende schriftelijke vragen te stellen:

1) Bent u bekend met het bericht ‘DeLaMar overweegt juridische stappen’? (1)

2) Kunt u duiden waarom u eerder gedane beloften aan het Nieuwe DeLaMar theater, over een beter, mooier en aantrekkelijker Leidseplein, niet nakomt en waarom u zelfs bent overgegaan tot het plan om recht voor de deur van het theater een tramhalte te realiseren waardoor voetgangers minder ruimte krijgen?

3) Deelt u de mening dat het door een gemeente niet nakomen van beloften, zeker gedaan als lokkertje om het theater zich te laten vestigen op de huidige locatie, getuigt van onbehoorlijk bestuur? Zo neen, waarom niet?

4) Welke actie gaat u ondernemen om het Nieuwe DeLaMar theater alsmede het Americain Hotel tegemoet te komen, zodat juridische stappen, schadeclaims en de mogelijk daaraan verbonden kosten kunnen worden voorkomen?

5) Heeft u de wijziging van de herinrichting van het Leidseplein met betrokken besproken? Zo ja, hoe kan het zo zijn dat zowel het Nieuwe DeLaMar theater als het Americain Hotel zich zeer ontevreden uiten en zelfs dreigen met juridische stappen en schadeclaims? Kunt u in uw beantwoording aangeven wat dit zegt over de open bestuurscultuur van Amsterdam, waar bewoners en andere participanten kunnen meebeslissen over het te voeren beleid?

(1) ‘DeLaMar overweegt juridische stappen’, AT5, 2 april 2015

http://www.at5.nl/…/video-delamar-overweegt-juridische-stap…

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Loading...