PvdO: ‘Maak prostituees gelijkwaardige gesprekspartners mét inspraak’

AMSTERDAM – De PvdO doet een oproep aan burgemeester Van der Laan en vraagt hem om het resultaat van het prostitutiebeleid dat een paar jaar geleden is ingevoerd.

Zeer naar wens van de fractie van de Partij van de Ouderen, was Amsterdam, nu bijna twee jaar geleden, de eerste gemeente in Nederland waar de prostitutieleeftijd officieel werd verhoogd van 18 naar 21 jaar.
“Vrouwen tussen de 18 en 21 jaar zijn vaak buitengewoon kwetsbaar en worden vaker slachtoffer van mensenhandel en uitbuiting. Met het verlagen van de prostitutieleeftijd hebben we de kans verkleind dat tieners worden gedwongen tot prostitutie, maar dat wil niet zeggen dat we teugels nu kunnen laten vieren. De PvdO wil van de burgemeester weten of de leeftijdsverlaging voldoende wordt gehandhaafd en of tienermeisjes na de verlaging niet ten prooi zijn gevallen aan loverboys of zijn verdwenen in het anonieme circuit van bijvoorbeeld de prostitutie via het internet. Situaties, zoals onlangs in Diemen, waar jonge meisjes werden geprostitueerd, kunnen zich ook in Amsterdam voordoen”, aldus de fractievoorzitter Wil van Soest.
INSPRAAK PROSTITUEES 
Voor komende donderdag is door de prostituees aangekondigd dat zij én het werk op de Wallen neerleggen én dat zij zullen demonstreren tegen het beleid van de gemeente om raambordelen in het centrum te sluiten.
Van Soest: “De prostituees en hun belangenvereniging PROUD stellen dat meisjes, als gevolg van de massale sluiting van raambordelen, juist worden gedwongen om in de schaduw te werken, hetgeen het bestrijden van mensenhandel en criminaliteit niet zal bevorderen. In plaats van het bieden van een luisterend oor aan de professionals, weigert Van der Laan de dames als gelijkwaardige gesprekspartners te zien, waardoor hij bewust doof is voor de geluiden vanuit het veld. Wij eisen van Van der Laan dat hij de prostituees en hun belangenorganisatie gaat beschouwen als gelijkwaardige gesprekspartner, waarbij hun inbreng meeweegt bij het prostitutiebeleid van Amsterdam”.
ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Loading...