PvdO: ‘Gemeente sjoemelt met realiseren nieuwe sociale huurwoningen’

Fractievoorzitter Wil van Soest: “Dit sjoemelen kwam enige weken geleden al aan het licht toen het stadsbestuur 68 bestaande seniorenwoningen presenteerde als nieuw gerealiseerde sociale huurwoningen, maar bereikt nu een nieuw dieptepunt nu het realiseren van kleine studentenwoningen worden meegenomen in de sociale huurvoorraad, waarbij het gevaar ontstaat dat woningcoöperaties populaire twee- en driekamerappartementen gaan verkopen omdat de studentenwoningen ervoor zorgen dat het minimale aantal van sociale huurwoningen (187.000) makkelijk wordt gehaald”.Containers
Het is genoegzaam bekend dat containerwoningen worden gebruikt als studentenwoningen. “Als het de bedoeling is dat de 500 nieuwe sociale huurwoningen worden behaald door massaal containerwoningen te neer te zetten, dan houdt het stadsbestuur ons echt voor het lapje. Bovendien, zo werd in 2004 aangekondigd, zou het concept van de inbraakgevoelige containers tijdelijk zijn. Hoe tijdelijk is iets als je het 11 jaar later nog steeds massaal wil bouwen?”, aldus Van Soest.Ouderen in containers een ‘No Go’!
In een recente commissievergadering werd de indruk gewekt dat studentenwoningen meegeteld gaan worden als sociale huurwoningen, waardoor ouderen straks wellicht de kans lopen om in zo’n studentenwoning te worden gehuisvest. Van Soest: “De VVD stelde tijdens de commissievergadering dat een woning een woning is; als dat het startsein is om ook ouderen in een container te stoppen, dan hebben ze echt een probleem met onze fractie. Daarom willen wij helderheid van het stadsbestuur, waar wij pleiten voor een nieuwe visie Wonen, waar studentenwoningen uit de sociale huurvoorraad worden gehaald”.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 07 april 2015

http://www.dichtbij.nl/amsterdam-centrum/regio/artikel/3966988/pvdo-gemeente-amsterdam-sjoemelt-met-realiseren-nieuwe-sociale-huurwoningen.aspx

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Loading...