Partij van de Ouderen baalt van politiek gekonkel Raad bij miljoenendebacle huisvuilverbrander ‪AEB‬

Voor de komende week heeft de Partij van de Ouderen haar tanden gezet in de commissievergadering over het miljoenenverlies bij huisvuilverbrander AEB, waar afgelopen week duidelijk werd dat het bedrijf, dat voor 100% in handen is van de gemeente, tientallen miljoenen minder waard is dan werd gedacht. Stuitend daarbij is het duikgedrag van de gevestigde politieke partijen, die met het vragen om een rekenkamer onderzoek wel érg opzichtig eigen falend beleid proberen te verdonkeremanen.

PvdO-fractievoorzitter Wil van Soest: “Wij hebben met verbijstering kennisgenomen van het feitenrelaas over de huisvuilverbrander AEB; waarbij de stad wordt ‘getrakteerd’ op een financieel gat van zeker 143 miljoen euro. De gemeente, die 100% eigenaar is van het bedrijf, heeft schromelijk gefaald, niet alleen aangaande het beleid, waarbij de gemeente het bedrijf heeft geprivatiseerd, een nieuwe directe heeft aangesteld en het aantal commissarissen heeft verdubbeld, ook bij de falende controle op de verzelfstandiging van het bedrijf”.

Wethouder Ollongren moet opheldering geven over haar recreatieve beleid

Iedereen kan zien dat de verantwoordelijk wethouder op dit dossier een winterslaap heeft gehouden die zijn weerga niet kent. Ook collegepartijen SP en de VVD zijn verbijsterd door het financiële debacle bij de afvalverwerkingscentrale. Daarom is het laf dat zij, als collegepartijen, het falen van wethouder Ollongren opzichtig maskeren door te pleiten voor een onderzoek door de onafhankelijke rekenkamer. Feit is, en daar hebben we geen onderzoek voor nodig, dat de boekwaarde van het bedrijf is teruggebracht van 140 naar 75 miljoen euro.

“In plaats van het nauwlettend volgen van het, vorig jaar ingezette, proces van de verzelfstandiging van het bedrijf, komt zij, als eindverantwoordelijke, pas nu, bij het bekend worden van een enorm miljoenenverlies, met de aankondiging dat ze de directie van het AEB van dichtbij op de vingers zal gaan kijken, ondermeer bij de presentatie van een toekomstvisie van het bedrijf op 23 juni aanstaande. Dit meekijken had ze als verantwoordelijk wethouder natuurlijk al direct bij aantreden moeten doen. Nu worden we geconfronteerd met een miljoenengat, dat uiteindelijk door de Amsterdamse belastingbetaler mag worden opgehoest. Het gebrekkig uitvoeren van haar controlerende taak mag de wethouder deze week komen uitleggen. Ik reken erop dat ook andere partijen de belangen van de Amsterdammers belangrijker vinden dan politiek gekonkel op het stadhuis”, aldus Van Soest.

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Loading...