PvdO: ‘Stadsbestuur hekelt onderzoek ouderenbond KBO, maar weigert met duidelijke cijfers over offline-isolement ouderen te komen’

Uit onderzoek van de Unie Katholieke Bond voor Ouderen (KBO) blijkt dat de helft van de ouderen zonder internet nooit meer achter een computer kruipt. Van de huidige 1,2 miljoen 65-plussers zonder internet, gaat dus 50% nooit meer online, hetgeen een isolement voor ouderen in de hand werkt. Immers de communicatie met overheid, instanties en bedrijven wordt zonder internet steeds moeilijker.

 “In plaats van het serieus nemen van dit ernstige probleem hekelt het stadsbestuur het onderzoek van de KBO met de slappe reactie dat het internetgebruik sinds 2005 is verdubbeld. Die verdubbeling zegt natuurlijk niets over al die ouderen die de internetboot wel volledig missen. Bovendien weigert het stadsbestuur duidelijke cijfers te geven over hoeveel Amsterdamse 65-plussers er dankzij gemeentelijke inspanningen hulp krijgen om online te gaan. Een teleurstellende houding”, aldus PvdO-fractievoorzitter Wil van Soest.

Bijlage: Beantwoording College van B&W Amsterdam

 

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF
Met je abonnement verkrijg je onze nieuwsbrief met het laatste nieuws en achtergronden van de Partij van de Ouderen fractie Amsterdam. Daarnaast kun je actief meestemmen met de belangrijkste beslissingen die wij nemen in de gemeenteraad van Amsterdam. Dus aarzel niet en stem mee!
Wij haten spam. Je email zal door ons nooit worden gedeeld met anderen.
Loading...